• Sipeniece-Gavare par «Prāta vētru» un Busuli: Piedošanas viņiem nebūs!

    Karš
    Evija Kalnbērza
    5. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    «Šis laiks pārbauda cilvēkus, un ir skaidri redzams, kas ir kas,» saka pasākumu vadītāja un radio Star FM rīta raidījuma «Zoopasta» veidotāja, kuras ģimene pieņēmusi pie sevis dzīvot septiņus ukraiņu bēgļus. Par «Prāta vētru» un Busuli viņa joprojām nav labās domās.

    «2014. gadā, kad Krievija okupēja Krimu, Donbasu un Lugansku, visa pasaule saprata, ka Krievija ar Putinu priekšgalā ir valsts, no kuras maksimāli jānorobežojas, jo viņi ir okupanti. Latvija skaidri un gaiši pauda nostāju, kā arī ieviesa sankcijas, bet daži mākslinieki nolēma to ignorēt,» PDz stāsta Baiba. "Viena lieta ir neuzkrītoši braukāt turpu šurpu, kasīt honorārus pa ballītēm, bet cita lieta būt detaļai jau pavisam bīstamam ierocim – propagandai. Bez šī ieroča karš nevarēja notikt nu nekādi. Kā tas notiek, skaidrošu tiem, kuri tālu stāv no medijiem un televīzijas. Strādāju šajā jomā jau 30 gadus, tālab man ir draugi arī Ukrainā un Krievijā. Lūk, krievu kolēģi zināja teikt – ir dota pavēle no augšas, ka izklaides projektos vajag iesaistīt māksliniekus no ārzemēm, īpaši no tām, kuras uzlikušas sankcijas, tādējādi ieņirdzot visiem sejā: «Skat, kā darbojas jūsu sankcijas!»

    Un tādi mākslinieki atradās, turklāt talantīgi. Apkalpoja uz goda!

    Pēc izklaidējošiem un patiešām krāšņiem šoviem galvenajos Krievijas propagandas kanālos nāca īstie gladiatori – solovjovi, kiseļovi, skabajevas –, un visi vienā balsī kliedza, ka sakārtos rēķinus ar Ukrainu, ķersies klāt Baltijas valstīm.Nu grūti noticēt, ka Intars ar Prāta vētras puišiem nebija informēti par šo kanālu saturu," neizpratnē ir viņa. Baiba uzskata, ka šie mūziķi bija detaļas šim ierocim, ko sauc par propagandu.

    2019. gadā grupa "Prāta Vētra" viesojās Krievijas "Pirmā kanāla" šovā "Vakara Urgants", kur uzstājās kopā ar Krievijas grupu "Sansara".
    2019. gadā grupa "Prāta Vētra" viesojās Krievijas "Pirmā kanāla" šovā "Vakara Urgants", kur uzstājās kopā ar Krievijas grupu "Sansara".

    "Prāta vētra – organizēt turneju pa Krieviju laikā, kad visa pasaule kliegtin kliedza par briestošo karu, jo ap Ukrainas robežu bija savākti nenormāli lieli krievu armijas spēki, man šķiet ciniski. Kara otrajā dienā viņi savā oficiālajā mājaslapā koncertturneju nebija atcēluši, vien pārcēluši. Vienlaikus kāpa uz skatuves 24. februāra protesta koncertā pie Kongresa nama.

    To sauc par divu krēslu principu. Bet ir karš, un karā tas nestrādā.

    Tu esi vai nu pret ļaunumu, vai ar ļaunumu. Frāze Mēs mākslu ar politiku nejauksim, kura varbūt astoņus gadus kalpoja kā attaisnojums, te neiet cauri,» savu nostāju pauž Baiba.

    Par to, kā Baibas Sipenieces-Gavares mājās iejutušies septiņi ukraiņu bēgļi, lasi šīs nedēļas žurnālā «Privātā Dzīve».

    • Baiba Sipeniece ar ģimeni mājās pieņēmusi septiņus bēgļus
    • Traģēdija Ritas Lasmanes ģimenē. Viņa zaudējusi vecāko meitu
    • Sandijam Semjonovam krīze laulībā, gredzens arī no pirksta pazudis
    • Skaudri stāsti no kara zonas. Lizbovskis atgriezies jau no ceturtās palīdzības misijas Ukrainā
    • Smirdīgo grāmatu skandāls! Ietekmele Beta Beidz nokaitina inteliģenci
    • «Asinis tecēja kā no krāna» – diriģents Edgars Vītols cietis avārijā; būs jātaisa operācija
    Privātā Dzīve nr14

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē