• Ruks sola atlaist policistus par pavēļu nepildīšanu saistībā ar kārtības uzturēšanu pie pieminekļa Pārdaugavā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    12. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovsis
    Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks sola sankcijas policistiem, tostarp, vadošajiem likumsargiem «par mugurkaula neparādīšanu un pavēļu nepildīšanu» saistībā ar kārtības uzturēšanu pie padomju pieminekļa Pārdaugavā 10.maijā.

    Ruks ceturtdien Latvijas Radio atgādināja, ka saistībā ar 10.maija notikumiem ir sākta dienesta pārbaude un jau patlaban ir iezīmējies, ka par augstākstāvošas vadības pavēļu nepildīšanu kārtības uzturēšanai pie pieminekļa amatus nāksies zaudēt policistiem, tostarp, vadošiem likumsargiem.

    Vienlaikus viņš apliecināja, ka nav iemesla mainīt VP Rīgas reģiona vadību, jo pavēles uz vietas nepildīja zemāka līmeņa komandieri.

    Ruks norādīja, ka policijas resursi uz vietas bija pietiekami, taču šie policisti «neparādīja mugurkaulu» un neizpildīja vadības pavēles, tajā skaitā no VP priekšnieka.

    Lai arī kārtības nodrošināšanā šāda mēroga nesakcionēta pasākumā nav VP priekšniekam nav jādodas, Ruks apliecināja, ka bija devies 10.maijā uz pieminekli, lai pārņemtu vadību.

    Jau vēstīts, ka, neraugoties uz aicinājumiem 9.maijā pieminēt Krievijas agresijas upurus Ukrainā un nepulcēties pie padomju režīma memoriāliem, Rīgā, pie padomju pieminekļa Pārdaugavā, devās cilvēki, lai arī ievērojami mazākā skaitā nekā citus gadus.

    Nākamās dienas rītā ziedi no pieminekļa tika aizvākti, kā rezultātā pie pieminekļa atkal tika pulcēti cilvēki. Vakarpusē pāris simti sanākušo jau uzvedās agresīvi un bravūrīgi, tostarp slavinot Krieviju un attaisnojot tās agresiju Ukrainā. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē