• Rīdzinieks Māris devās nolikt svecīti pazudušā Miksona nāves vietā. Tur atklājies baiss skats

    Rīga
    Estere Jansone
    27. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vieta, kur pazuda Roberts. Promenādes stāvoklis tagad un nākotnē.
    Foto: Twitter/MarisArajs/Rīgas Dome
    Vieta, kur pazuda Roberts. Promenādes stāvoklis tagad un nākotnē.
    Otrdien medijos izskanēja skumja ziņa, ka bezvēsts pazudušais Roberts Miksons atrasts bez dzīvības pazīmēm. Iespējams, iekritis Daugavā pie Mūkusalas promenādes un turpat noslīcis. Šajā vietā paveras biedējošs skats…

    Vakar, 26. martā, medijos izskanēja ziņa, ka bezvēsts pazudušais Roberts Miksons atrasts bez dzīvības pazīmēm. Viņš agrā svētdienas rīta pameta naktsklubu, kur atpūtās ar draugiem. Tālākie notikumi ir miglā tīti. Iespējams, jaunais vīrietis iekritis Daugavā pie Mūkusalas promenādes un turpat noslīcis. Vakar rīdzinieks Māris dalījās ar satraucošu stāstu. Viņš devies uz nelaimes vietu, lai noliktu svecīti mirušā vīrieša piemiņai, un tur redzētais Māri pārsteidzis… 

    Vīrietis publicējis foto ar vietu, kur liktenīgajā 24. marta rīta stundā, iespējams, iekritis 32 gadus vecais Roberts Miksons. Māris publiski aicinājis Rīgas dominekus apmeklēt šo Mūkusalas promenādes posmu un nolikt svecīti mirušā Miksona piemiņai, lai pie reizes savām acīm redzētu, cik bīstami ir Mūkusalas promenādes padziļinājumi.

    Rīdzinieks norāda, ka dažos Mūkusalas promenādes posmos ir padziļinājumi, kas ļauj gājējiem piekļūt tuvāk Daugavai. Tieši Mūkusalas ielā šīs vietas ir ārkārtīgi sliktā stāvoklī. Tas redzams arī vietā, kur varētu būt iekritis Roberts. Māris stāsta, ka padziļinājumu veido šķības trepes un slīpi betona gabali, bet vietām ir armatūras gali, uz zemes mētājas betona atlūzas. Arī citi rīdzinieki piebilst, ka krastmalas mala ir augsta – ja kādam gadās iekrist, no Daugavas izrāpties varētu būt teju neiespējami. Izkāpšanu apgrūtinātu arī slidenie promenādes akmeņi un upes straume.    

    Māra publikāciju sociālajos tīklos komentējusi Rīgas Dome. Tās pārstāvji raksta, ka patlaban turpinās promenādes atjaunošanas darbi, un arī šī vieta ir renovācijas darbu plānos. Kopumā pašvaldības plānos ir atjaunot bēdīgajā stāvoklī esošo promenādi 2,3 kilometru garumā.  Līdz  šo darbu pabeigšanai vairs neesot daudz atlicis – tos plānots noslēgt 2025. gada novembrī.

    Būvdarbu laikā izbūvēs ūdenī peldošus pontonus un skatu laukumu, kas ļaus iedzīvotājiem piekļūt ūdenstilpnei un sniegs iespēju īslaicīgi pie tās novietot laivas. Kopumā paredzēts izbūvēt pontonus trīs vietās. Pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas atradīsies 1950 m2 liels dzelzsbetona skatu laukums, kur ikviens varēs atpūsties un baudīt skatu uz Vecrīgu. Savukārt Mūkusalas promenādes zaļajā zonā, posmā no Akmens tilta līdz Mūkusalas aplim, izveidos gājēju un velo joslas. Visā promenādes garumā paredzēts izbūvēt energoefektīvu apgaismojumu, padarot šo vietu pievilcīgāku un drošāku arī diennakts tumšajā laikā. Lai gājējiem būtu ērti nokļūt no Mūkusalas promenādes uz AB dambi, zem Akmens tilta paredzēts papildus izbūvēt jaunu pārejas tiltu gājējiem, kā arī atjaunot esošo gājēju ietvi, padarot ceļu drošāku.

    FOTO: Mūkusalas promenāde drīzumā:

    Rīgas Domes mājaslapā teikts, ka pašreizējā paskata Mūkusalas ielas krastmala ir būvēta pirms 63 gadiem, un tā šobrīd atrodas kritiskā, pat bīstamā stāvoklī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē