• Putins atvainojies Izraēlai par Lavrova izteikumiem par Hitlera «ebreju asinīm»

    Ārzemēs
    Ziņu aģentūra LETA
    6. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Krievijas prezidents Vladimirs Putins atvainojies par sava ārlietu ministra Sergeja Lavrova izteikumiem par Ādolfa Hitlera «ebreju asinīm», pavēstīja Izraēlas premjerministra Naftali Beneta birojs.

    «Benets telefonsarunas gaitā pieņēma Putina atvainošanos par Lavrova vārdiem un pateicās par Krievijas prezidenta attieksmes pret ebreju tautu un holokaustu izskaidrošanu,» pavēstīja Izraēlas premjerministra birojā.

    Vārdi, par kuriem Putinam bija jāatvainojas, izskanēja Lavrova 1.maija intervijā Itālijas raidsabiedrības «Mediaset» telekanālam, norādīja Izraēlas puse.

    Kremlis savukārt paziņojis, ka Putinam bijusi telefonsaruna ar Benetu, tiesa gan, par atvainošanos neko neminot.

    Atbilstoši Kremļa izklāstam sarunas gaitā «līderi uzsvēra 9.maija īpašo nozīmi Krievijas un Izraēlas tautām», bet Putins lūdzis «nodot Izraēlā dzīvojošajiem veterāniem veselības un labklājības novēlējumus», savukārt Benets «atzīmējis Sarkanās armijas izšķirošo lomu uzvarā pār nacismu».

    Izraēlas Ārlietu ministrija jau pirmdien izsauca paskaidrojumu sniegšanai Krievijas vēstnieku, kad Lavrovs televīzijas intervijā bija pielīdzinājis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski Hitleram.

    Lavrovs aizstāvēja Putina deklarēto kara mērķi «denacificēt» Ukrainu, kā arī sacīja, ka Zelenska ebreju izcelsme Putina nostāju vājāku nepadara.

    Krievijas ministrs sacīja, ka Zelenskis varbūt tiešām ir ebrejs, bet «Ādolfam Hitleram arī bija ebreju asinis».

    «Tas pilnīgi neko nenozīmē. Gudri ebreji saka, ka visdedzīgākie antisemīti parasti ir ebreji,» Itālijas telekanālam «Rete4» svētdienas vakarā sacīja Lavrovs, izraisot sašutumu Izraēlā.

    «Ārlietu ministra Lavrova piezīmes ir nepiedodami un briesmīgi paziņojumi, kā arī šausmīgas kļūdas attiecībā uz vēsturi,» paziņojumā pirmdien norādīja Izraēlas ārlietu ministrs Jairs Lapids.

    «Holokaustā ebreji neslepkavoja paši sevi. Rasismā pret ebrejiem viszemākais līmenis ir apsūdzēt antisemītismā pašus ebrejus,» viņš piebilda.

    «Manu vectēvu nenogalināja ebreji, bet nacisti,» norādīja ministrs, iesakot Lavrovam «atvērt kādu vēstures grāmatu».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē