• Puntulis: Pēc ārkārtējās situācijas beigām ir būtiski veikt racionālu ierobežojumu mīkstināšanu

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    27. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kultūras minstrs Nauris Puntulis
    Foto: Reinis Oliņš, KM Latvijas valsts simtgades birojs
    Kultūras minstrs Nauris Puntulis
    Pēc ārkārtējās situācijas beigām ir būtiski veikt racionālu ierobežojumu mīkstināšanu, lai nozare spētu atsākt pēc iespējas pilnvērtīgāku ikdienas procesu virzībā uz Dziesmu un deju svētkiem 2023.gadā, svētku padomes sēdē norādīja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

    Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane, šodien Dziesmu un deju svētku padomes sēde tika skatīts jautājums par XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku repertuāra sagatavošanas iespējām valstī esošās epidemioloģiskās situācijas kontekstā. Sēdi vadīja padomes priekšsēdētājs Puntulis, piedalījās arī veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), Svētku norišu mākslinieciskie vadītāji un Dziesmusvētku biedrības pārstāvji.

    LNKC, uzklausot Dziesmu un deju svētku kustības līderu, valstspilsētu un novadu virsdiriģentu un virsvadītāju, amatierkolektīvu vadītāju un pašvaldību kultūras darbinieku viedokļus, aicina no 1.marta pakāpeniski palielināt māksliniecisko kolektīvu dalībnieku skaitu mēģinājumos, lai zaļajā režīmā var darboties viss kolektīvs.

    Vienlaikus LNKC rosina samazināt telpas kvadratūru līdz trīs kvadrātmetriem vienai personai vai zaļajā režīmā nenoteikt kvadratūru vienai personai, mēģinājuma laikā saglabājot divu metru distanci citam no cita, kā arī atļaut bērniem ar izglītības iestādes testiem darboties jaukta vecuma amatierkolektīvos, atjaunot iespēju koncertēt vairākiem kolektīviem kopā vienas pašvaldības ietvaros un atjaunot iespēju kolektīviem koncertēt citā pašvaldībā.

    Pavļuts akcentēja, ka patlaban nav plānots pagarināt ārkārtas stāvokli pēc 28.februāra. Viņš atzīmēja, ka, norimstot omikrona vētrai, ārkārtējo situāciju un arī drošības pasākumus pakāpeniski plānots atcelt.

    «Ja vīruss nesagādās nepatīkamus pārsteigumus, mums jāsāk gatavoties drošai un brīvai vasarai. Tomēr tagad – omikrona vētras laikā – pats būtiskākais ir balstvakcinēties un ievērot noteiktās drošības prasības,» norādīja ministrs.

    Veselības ministrija darbu pie drošības pasākumu atcelšanas stratēģijas uzsākusi kopā ar citām nozaru ministrijām, tai skaitā arī ar Kultūras ministriju. Visi dziesmu svētku kustības ierosinājumi tiks skatīti Operatīvajā vadības grupā.

    JPar Dziesmu un deju svētku koncertu kvalitatīvu norisi 2023.gadā, virsdiriģenti aicina politiķus pārskatīt spēkā esošos Covid-19 ierobežojumus amatiermākslas kolektīvu mēģinājumiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē