• Publisko datus, kādas automašīnas tiek zagtas visbiežāk

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    12. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikipedia
    Latvijā pēdējo septiņu gadu laikā ir būtiski sarucis apdrošināto auto zādzību skaits, aģentūru LETA informēja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) pārstāvji, atsaucoties uz asociācijas apkopotajiem datiem.

    LAA atzīmē, ka kopš 2018.gada Latvijā ir vērojama apdrošināto automašīnu zādzību gadījumu pakāpeniska samazināšanās.

    Tostarp 2017.gadā Latvijā tika nozagtas 372 automašīnas, kurām bija KASKO apdrošināšana, bet 2023.gadā nozagts 51 auto, kuram bija KASKO apdrošināšana un kura īpašnieks vērsies pie apdrošinātājiem. Savukārt 2022.gadā tika nozagta 71 apdrošināta automašīna.

    Asociācijā atzīmē, ka, pērn, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir nedaudz pamainījies nozagto automašīnu marku tops. Līderpozīcijās 2023.gadā joprojām bija BMW markas automašīnas – 13, kamēr 2017.gadā tika nozagtas 115 BMW markas automašīnas. Seko «Toyota» ar 10 pērn nozagtām mašīnām un «Hyundai» ar septiņiem nozagtiem auto. Savukārt topā vairs nav «Audi» markas automašīnu – pērn nav nozagta neviena apdrošināta «Audi» markas automašīna.

    LAA prezidents Jānis Abāšins norāda, ka zādzību skaits strauji samazinājās pandēmijas laikā līdz ar dzīvesveida izmaiņām, kā arī liela nozīme ir policijas darbam. Tāpat līdz ar Ukrainas kara sākumu ir slēgti vai būtiski apgrūtināti dārgo un ekskluzīvo zagto mašīnu izvešanas kanāli uz Krieviju.

    Apdrošinātāju dati par zagtākajām automašīnām atšķiras no policijas oficiālās statistikas, jo LAA apkopo tikai datus par transportlīdzekļiem, kuriem ir KASKO apdrošināšanas polise.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē