• «Progresīvie» pieprasa Vilnim Ķirsim atslepenot veiktā audita dokumentus

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    30. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Lita Millere
    Pamatojoties uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes veikto auditu Satiksmes departamentā, Mārtiņš Kossovičs («Progresīvie») aicina Rīgas domes priekšsēdētāju Vilni Ķirsi publiskot audita atzinumu, noņemot tam ierobežotas pieejamības statusu.

    «Šī jau ir trešā izmeklēšana par atklātajiem pārkāpumiem Jāņa Vaivoda vadītajā Satiksmes departamentā šī gada laikā. Es redzu mēģinājumus šo ieslaucīt kādā tumšākā vietiņā. Ir nepieciešama atklāta domes sēde, lai varam iztaujāt gan audita pārvaldi, gan atbildīgos, jo man nav saprotams, kāpēc Latvijas Valsts ceļiem seguma atjaunošana maksā teju divreiz lētāk nekā Rīgas domei,» norāda «Progresīvie» frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs.

    «Progresīvie» aicina nekavējoties iepazīstināt visus Rīgas domes deputātus ar šī gada 12. oktobrī pabeigto Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes audita ziņojumu par izskanējušajiem pārkāpumiem Satiksmes departamentā. Vienlaikus dokumentam nepieciešams noņemt ierobežotas pieejamības statusu un tādējādi padarīt ziņojumu publisku.

    Tāpat aicinām septiņu darba dienu laikā sasaukt Rīgas domes sēdi, kurā Rīgas domes priekšsēdētājam jāskaidro šī audita secinājumi un jāziņo par Rīgas domes turpmāko rīcību, lai novērstu auditā apstiprinātās nepilnības Satiksmes departamenta darbībā.

    Kā iepriekš ziņots, šī gada vasarā Mārtiņš Staķis atkāpās no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pēc tam, kad ar domes opozīcijas balsīm tika apturēta Māra Knoka vadītā izmeklēšana Satiksmes departamentā. Domes balsojums gan iezīmēja aizmuguriski izveidoto koalīciju, gan bija klaja politiska iejaukšanās izpildvaras darbā, un M. Staķis, vairs nevarēdams uzņemties atbildību par tālāko domes darbu, bija spiests atkāpties.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē