• Policija pie lidostas pārbauda taksometrus – vairākiem anulē tehniskās apskates

    Satiksmes drošība
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Aizvadītajā piektdienā, 19. janvārī, Valsts policijas Lidostas «Rīga» iecirkņa darbinieki kopā ar CSDD darbiniekiem lidostas teritorijā veica taksometru pakalpojumu sniedzēju automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudi, īpašu uzmanību pievēršot tieši riepu stāvoklim un to atbilstībai likumā noteiktajām prasībām.

    Kopumā tika pārbaudītas 149 automašīnas. Desmit automašīnām tika konstatētas neatbilstības noteiktajām prasībām. Par neatbilstošu riepu protektoru trīs automašīnām noņemtas numurzīmes, savukārt septiņām automašīnām anulētas tehniskās apskates. Tāpat par braukšanu ar neatbilstošām riepām pret iepriekšminētajiem autovadītājiem Valsts policija uzsāka administratīvā pārkāpuma procesus.

    Jāpiebilst, ka vismazākais fiksētais riepu protektora dziļums bija 0,85 mm. Šāda taksometru pakalpojumu sniedzēja attieksme pret ceļu satiksmes drošību nav pieļaujama, jo tā apdraud ne tikai pašu autovadītāju, bet arī pasažieru, kuri ik dienas tiek pārvadāti, drošību.

    Atgādinām, ka minimālais ziemas riepu protektora dziļums vieglajām automašīnām ir 4 mm. Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no trim līdz vienpadsmit naudas soda vienībām, kas ir no 15 līdz 55 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē