• Pieaugot apkures cenām, rosina piešķirt vienreizēju 200 eiro pabalstu atsevišķām sabiedrības grupām

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    17. janvāris, 2022
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Lai mazinātu Covid-19 infekcijas izplatības radīto negatīvo ietekmi, tai skaitā apkures cenu pieaugumu, valstij būtu jāizmaksā vienreizējs 200 eiro pabalsts vecuma un invaliditātes pensijas saņēmējiem, paredz Saeimas opozīcijas deputāta Viktora Valaiņa (ZZS) iesniegtais priekšlikums.

    Politiķis attiecīgo priekšlikumu iesniedzis Saeimā skatītajos grozījumos Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā.

    Deputāta priekšlikums paredz, ka pabalsts pienāktos Latvijā dzīvojošai personai, kura laikposmā no 2022.gada 1.janvāra līdz 2021./2022.gada apkures sezonas beigām ir vecuma, invaliditātes vai apgādnieka zaudējuma pensijas saņēmēja.

    Tas attiektos arī uz priekšlaicīgi un avansā piešķirtās pensijas, speciālās valsts pensijas saņēmējiem, kā arī izdienas pensijas saņēmējiem, kuri sasnieguši vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo vecumu, bet kuriem vecuma pensija nav piešķirta, vai, kuri nav sasniegusi šo vecumu un kuriem ir noteikta invaliditāte.

    Valaiņa ieskatā pabalsts pienāktos arī atlīdzības par darbspēju zaudējumu vai atlīdzības par apgādnieka zaudējumu saņēmējiem vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējiem – arī tādā gadījumā, ja pabalsta izmaksa uz laiku ir pārtraukta.

    Tāpat deputāta priekšlikums paredz 200 eiro vienreizējo maksājumu piešķirt bērna ar invaliditāti kopšanas pabalsta saņēmējiem un pabalsta personām ar invaliditāti, kurām nepieciešama kopšana, saņēmējiem.

    Kā ziņots, šodien valdošās koalīcijas partiju sanāksmē atkārtoti paredzēts apspriest iespēju samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi energoresursiem, aģentūru LETA informēja ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (NA) birojā.

    Vitenbergs koalīcijas partnerus aicinās līdz 5% samazināt PVN likmi elektroenerģijai, dabasgāzei, siltumenerģijai un kurināmajai koksnei.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē