• Norisināsies «craft» alus festivāls «Nurme Springs»

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jau 22. aprīlī Rīgā, radošajā Vagonu ielas kvartālā norisināsies «craft» alus festivāls «Nurme Springs», kas pulcēs vismaz 13 pašmāju un ārvalstu neatkarīgās alus darītavas, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar aktuālākajām un interesantākajām tendencēm alus kultūrā.

    Katrs festivāla apmeklētājs pie ieejas saņems 0,15 l tilpuma degustāciju glāzi, lai vakara garumā varētu nobaudīt jebkuras no 30 piedāvātajām raksturā un garšā dažādajām alus šķirnēm.

    Festivālā galvenais akcents ir likts uz kvalitāti, nevis kvantitāti, un vairākas darītavas piedāvās apmeklētāju ievērībai eksperimentālus, īpašus vārījumus, kas ārpus festivāla ietvariem nebūs pieejami. Jāatzīmē, ka uz festivālu brauks darītavas no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Itālijas un Apvienotās Karalistes, un vairākas no tām Latvijas tirgū nav pārstāvētas, tādējādi arī alus pasaulē pieredzējušiem apmeklētājiem festivālā būs iespēja atklāt sev ko jaunu.

    «Alus viennozīmīgi ir Latvijas iedzīvotājiem tuvākais dzēriens, taču tikai pēdējā divdesmitgadē pasaulē un arī pie mums teju sprādzienveidīgi atdzimusi alus vēsturiskā stilu un garšu daudzveidība,» norāda viens no festivāla organizatoriem, alus darītavas «Nurme» pārstāvis Uģis Narvils.

    «Gribu uzsvērt, ka šis noteiki nav festivāls tikai alus zinātājiem – es īpaši aicinātu ierasties tos, kas uzskata, ka alus ir vienveidīgs dzēriens un nav domāts viņiem, jo pēc šāda festivāla apmeklējuma domas var pamatīgi mainīties.»

    Katra darītava festivālam būs sarūpējusi labāko, ko prot, un apmeklētājiem būs iespēja izgaršot visdažādākos alus veidus – sākot no dūmakaini sulīgām «ipām», beidzot ar augļainiem skābuļiem un krēmīgi desertīgiem stautiem. Dalībniekus šogad pārstāvēs darītavas «Cantina Errante» (Itālija), «Yonder Brewery» (Apvienotā Karaliste), «Ziemia Obiecana» un «Magic Road» (Polija), «Kuro Aparatūra» (Lietuva), «Käbliku» (Igaunija), kā arī pašmāju «Nurme», «Labietis», «Hypnos», «Prusaks» u.c.

    Festivāls notiek jau otro gadu virs «Nurme» alus darītavas Vagonu zālē (Vagonu ielā 21). Gan degustāciju glāze, gan viss festivālā pieejamais alus ir iekļauti biļetē.

    Publicitātes attēls

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē