• NMPD vadītāja aicina Jāņus svinēt savos burbuļos un doties vakcinēties

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    22. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Liene Cipule
    Foto: Liene Pētersone
    Liene Cipule
    Latvijas iedzīvotājiem Jāņus vajadzētu svinēt «savos burbuļos» kopā ar ģimenes locekļiem un zināmiem draugiem, mazāk tiekoties ar nepazīstamiem cilvēkiem, šādu viedokli Latvijas Radio pauda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

    Cipule atzina, ka pēdējos mēnešos saslimstības ar Covid-19 rādītāji Latvijā iet uz leju, slimnīcās nonāk mazāk cilvēku, tomēr tie tur nonāk, un nevar teikt, ka saslimšanas risku vairs nav.

    Speciāliste ar nožēlu konstatēja, ka diemžēl vakcinācijas rādītāji nav tik labi, lai varētu cerēt, ka Covid-19 izplatība Latvijā rudenī neatgriezīsies ar lielu jaudu. Situācija rudenī lielā mērā būšot atkarīga tieši no tā, vai cilvēki būs sapratuši vakcinācijas nozīmi infekcijas apkarošanā un devušies potēties.

    NMPD vadītāja atzīmēja, ka viņas rīcībā nav ziņu, ka slimnīcās būtu nogādāts kaut viens Covid-19 pacients, kas būtu bijis vakcinēts pret saslimšanu, kas apliecina vakcīnu spēju nepieļaut smagus saslimšanas gadījumus.

    Intervijā LTV Cipule piebilda, ka esošajā epidemioloģiskajā situācija varētu atcelt teju visus ierobežojumus, ja cilvēki ikdienā rīkotos gana atbildīgi un apdomīgi, bet diemžēl ir tā, ka daži cilvēki šādu nepieciešamību saprot, bet daļa – nesaprot, tāpēc viņiem prasības rīcībai jānosaka ar ārējiem lēmumiem.

    Cipule kopumā bažījas par Jāņu brīvdienām, jo tās būs garas un būs ļoti labs laiks. Viņa cer, ka cilvēki neaizrausies ar alkoholu un tā lietošanai sekojošajām pārgalvībām. Garās brīvdienās cilvēki grib atpūsties uz pilnu jaudu, kam mēdz būt nepatīkamas sekas, piebilda speciāliste.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē