• Nissan paplašinājis Micra klāstu, būs arī sporta versija (FOTO)

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    7. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Nissan Media
    Micra klāsts tiek papildināts ar trīs jaunām modifikācijām. Jaunie dzinēji apvieno esošo 1,0 litru 70 ZS dabiski aspirēto benzīna dzinēju.

    1,0 litra IG-T 100 ZS, manuālā pārnesumkārba

    Pilnīgi jaunais 1,0 litra IG-T benzīna turbodzinējs nodrošina 100 ZS ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Tas atbilst Euro6d-Temp noteikumiem un aizstāj 0,9 litru 90 ZS benzīna iekārtu. Tas piedāvā lielāku jaudu (+10 ZS) un lielāku griezes momentu (+20 Nm), kā arī zemākas CO2 emisijas (-13 līdz -15 g/km, atkarībā no pakāpes) un uzlabotu degvielas ekonomiju (-0,6 līdz -0,7 l/100 km atkarībā no pakāpes).

    1,0 litra IG-T 100 ZS Xtronic

    Nissan Micra tagad ir pieejama ar automātisko Xtronic pārnesumkārbu. Tā ir saistīta ar to pašu iepriekš aprakstīto jauno 1,0 litra IG-T 100 ZS dzinēju. Automātiskā pārnesumkārba ir populāra autovadītāju izvēle pilsētā, kas satiksmē pavada laiku apstājoties un uzsākot braukšanu. 2017. gada pavasarī, kad Nissan uzsāka šīs Micra paaudzes ražošanu, automātiskā pārnesumkārba bija 12 % no kopējā segmenta pārdošanas apjoma. Tiek lēsts, ka šis skaitlis 2020. gadā dubultosies un 2022. gadā sasniegs vairāk nekā 30 %.

    1,0 litra DIG-T 117 ZS, manuālā pārnesumkārba

    Jaunais Nissan Micra sērijas piedāvājums ir 1,0 litru DIG-T 117 ZS benzīna turbodzinējs, kas sajūgts sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Tā nav tikai IG-T 100 ZS iekārtas atkārtota un jaudīgāka versija - tas ir pavisam atšķirīgs dzinējs. To izstrādājusi Renault-Nissan-Mitsubishi aliance kopā ar Daimler, tāpat arī 1,3 litru benzīna dzinēju, kas nesen tika sākts uzstādīt Nissan Qashqai krosoveros.

    DIG-T 117 ZS dzinējs ar tikai trīs cilindriem ir konstruēts tā, lai klientiem piedāvātu lielāku veiktspēju, izmantojot 180 Nm griezes momentu un papildu 20 Nm. Rezultātā 0-100 km/h 117 ZS modelis var sasniegt 9,9 sekundēs, kas ir par sekundi ātrāk nekā 100 ZS manuālās pārnesumkārbas modelis (10,9 sekundes).

    Šai versijai būs par 10mm zemāks klīrenss, kā arī veiktas izmaiņas piekares regulējumos, nodrošinot precīzāku vadāmību un gaitu.

    Jaunā Nissan Micra N-Sport

    Nissan Micra N-Sport ir jauna 2019. gada automobiļa versija, kas konstruēta, uzsvaru liekot uz Micra sportisko dizainu un patīkamo vadīšanas stilu. Auto atrodas pašā B segmenta “Warm Hatch” kategorijas centrā, ko ieņem tādi dalībnieki kā Ford Fiesta ST līnija, VW Polo R-Line, Peugeot 208 GT līnija un SEAT Ibiza FR. Jaunpienācējam ir vairāki ļoti gaidīti dizaina uzlabojumi, kas palīdz tai izcelties citu starpā.

    Eksterjera uzlabojumi

    • Vieglmetāla disku un durvju spoguļu uzliku oglekļa stila apdare
    • Spīdīga melna apdare uz sānu moldingiem / priekšējiem un aizmugurējiem bamperiem
    • N-Sport atpazīšanas zīme aizmugurē
    • Aizmugurējais tonētais stikls
    • Priekšējie halogēna miglas lukturi

    Interjera uzlabojumi

    • Alcantara / ādas stila salona audums
    • Baltas gaisa ventilācijas atveres
    • Priekšējā sēdekļa rokas atbalsts
    • Melns griestu audums
    • Sportiska dizaina grīdas paklāji
    • Atpakaļskata kamera ar sensoriem automobiļa novietošanai stāvvietā
    • iKey (attālināta atvēršana ar spiedpogas dzinēja iedarbināšanu)

    Jaunā Nissan Micra N-Sport ir pieejama ar visiem trim jaunajiem dzinējiem – 1,0 litra IGT 100 ZS ar manuālo pārnesumkārbu un Xtronic, kā arī DIG-T 117 ZS ar manuālo pārnesumkārbu. Tā ir pieejama četrās atšķirīgās korpusa krāsās – Passion Red, Solid White, Gunmetal Grey un Enigma Black.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē