• Mūžībā devusies aktiera Pētera Liepiņa sieva Maija. Meita velta sirsnīgus atvadu vārdus

    Sēru vēsts
    Marta Kalniņa
    28. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pēteris un Maija Liepiņi šajā saulē bija laimīgi kopā vairāk nekā pusgadsimtu.
    Foto: Facebook (No privātā arhīva)
    Pēteris un Maija Liepiņi šajā saulē bija laimīgi kopā vairāk nekā pusgadsimtu.
    Viņi vairāk nekā pusgadsimtu bija kā cimds ar rociņu – vienmēr kopā, vienmēr cieši blakus. Aktieris Pēteris Liepiņš un viņa mīļā sieviņa pedagoģe Maija. Pirms diviem gadiem Maija uz mūžu atvadījās no Pētera, bet šajā februārī viņi atkal satiksies…

    «Mana mīļā māmiņa Maija Liepiņa 23. februāra naktī devās zvaigžņu ceļā pie savas mūža mīlestības un mana mīļā tēta – Dailes teātra aktiera Pētera Liepiņa. Vien nepilnus divus gadus viņi bija šķirti. Nu abi kopā būs mūžīgi mūžos,» šodien «Facebook» skumjo ziņu pavēstīja Liepiņa meita Ieviņa Ancena.

    «Mammīte bija cilvēks, kuru raksturoja dziļa inteliģence un gara aristokrātija, cieņa pret senčiem un rūpes par viņu piemiņu, gādība par dabu un dzīvniekiem – likteņa pabērniem, uzticība un uzticamība, alkas pēc visa skaistā un neizsakāma darba mīlestība. Ja ko darīja, otru reizi tur ķerties klāt nevajadzēja. Pašaizliedzīga līdz spēku izsīkumam. Radi, draugi, kolēģi, kaimiņi un vienkārši paziņas tālu zināja viņas un tēta labo sirdi…

    Tāpat kā tētis bija Aktieris ar Dieva dzirksti, tāpat mammīte – Skolotāja ar lielo burtu un pēc sirds aicinājuma,» atvadu vārdos pauž Ieviņa.

     Maija Liepiņa bija vācu valodas skolotāja.  Sākumā Ventspilī, tad – Rīgas skolās. «Nolēmusi teikt ardievas darbam skolā, pēcāk mammiņa strādājusi Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, dziļāk iepazīstot latviešu teātra vēsturi un vadot ekskursijas, bet Raiņa Literatūras un mākslas vēstures muzejā, ko šodien zinām kā Rakstniecības un mūzikas muzeju, veikusi faķīra cienīgu darbu: apguvusi vācu gotu rakstu, šifrējusi Raiņa, Blaumaņa, Brigaderes un citu dižgaru rokrakstus (vēstules un dienasgrāmatas) un pat Gētes vēstules, atšifrētās lappuses pārtulkojot latviešu valodā. Par labu darbu savulaik izpelnījusies LR Kultūras ministrijas prēmiju,» stāsta Liepiņu meita.

    «Savu mūža mīlestību – manu tēti Pēteri – mammucis savulaik saticis Oškalnos rīkotajā ballē: tētis tobrīd dienējis padomju armijā, bet uz brīdi bijis atbraucis atvaļinājumā uz Latviju. Amizantajai iepazīšanās situācijai, ko abi vairākkārt atstāstījuši arī presei, sekojis nopietns turpinājums: 1968. gadā Koknesē svinētas kāzas, bet 1971. gadā pasaulē nācu es – abu vienīgā meita Ieviņa,» abu stāstu atgādina Liepiņu atvase.

    «Laulībā abi aizvadīja 53 gadus – līdz brīdim, kad tētis devās aizsaulē. Viņa mīlestība pret mammu un rūpes par viņu bija neizmērojamas…

    Viņi bija tandēms – tik stiprs, kādu grūti iedomāties. Plecu pie pleca priekos un bēdās, veselībā un slimībā, bagātībā un nabadzībā – laulību un sirds solījumam ir dziļumdziļa jēga… Līdz pēdējam elpas vilcienam tētim vissvarīgākais cilvēks bija viņa Maija: un vai nav zīmīgi, ka tētis mūžībā devās tieši mammiņas vārda dienā – aizpērn, 2022. gada 10. maijā?» tā Ieviņa.

    Pēteris Liepiņš un Maija Liepiņa šajā saulē jau bija nosvinējuši zelta kāzas.Viņi bija saskanīgs un laimīgs pāris. Tagad Maija atdusēsies blakus savam mīļajam vīram Pēterim 1. Meža kapos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē