• Māris Rēvalds: Esam nedēļas attālumā līdz katastrofai medicīnas sistēmā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    18. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Strauji augošā Covid-19 pacientu skaita dēļ esam nedēļas attālumā līdz katastrofai Latvijas medicīnas sistēmā, šorīt LTV «Rīta panorāmā» uzsvēra SIA Veselības centrs 4 valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds.

    Rēvalds skaidroja, ka šī katastrofa izpaudīsies kā slimnīcu pārslodze, slimnīcas nespēs uzņemt pacientus, kuriem nav Covid-19, netiks laicīgi uzstādītas diagnozes, tiks apdraudētas to cilvēku dzīvības, kas nenonāks mediķu uzmanības lokā.

    «Lai dievs stāv mums klāt un spējam nodrošināt vismaz neatliekamo palīdzību,» izteicās Rēvalds, atzīmējot, ka situāciju sarežģī arī tas, ka mediķi, cīnoties ar Covid-19, ir ļoti izdeguši.

    Veselības centra 4 vadītājs pašlaik kā reālākos instrumentus izejai no Covid-19 krīzes redz lokdaunu, vienlaikus turpinot vakcināciju.

    Rēvalds atzina, ka politiķi, kuriem par šiem jautājumiem jāpieņem lēmumi, pirms vēlēšanām balansē starp dažādiem sabiedrības viedokļiem. Pašlaik ir redzams, ka ierobežojumi bija nepieciešami daudz agrāk, un cerams, ka tie tiks pieņemti vismaz pēdējā brīdī, piebilda speciālists.

    Medicīnas nozares speciālists atzina, ka sabiedrība sūta signālus, ka ir nogurusi no situācijas, tomēr ir jāsaprot, ka mums nav cita ceļa. Arī katram darba devējam ir pienācis brīdis vērtēt, ko tas var darīt situācijas uzlabošanai, piebilda Rēvalds.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē