• Latvijai piešķir tiesības rīkot 2025.gada Eiropas basketbola čempionāta finālturnīru

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    29. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) trešdien piešķīra Latvijai tiesības rīkot 2025.gada Eiropas basketbola čempionāta finālturnīru.

    Plānots, ka 2025.gadā čempionāts notiks septembrī.

    Kopš jaunā formāta ieviešanas 2015.gadā, Eiropas meistarsacīkstes uzņem četras valstis, kas katra rīko vienas apakšgrupas spēles, bet viena no tām rīko arī finālposmu jeb izslēgšanas spēles.

    Kopā ar Latviju apakšgrupas spēles notiks arī Kiprā, Ukrainā un Somijā, bet cīņas par medaļām risināsies Rīgā.

    Ar Latviju uz finālposma rīkošanu sākotnēji konkurēja Ungārija, Krievija un Ukraina. Februārī savu kandidatūru atsauca Ungārija, bet Krievijas kandidatūra anulēta pēc iebrukuma Ukrainā.

    Latvijā vienreiz visas Eiropas meistarsacīkšu spēles jau ir notikušas. Tas notika 1937.gadā ar astoņu komandu līdzdalību. Toreiz par čempioni kļuva ar tautiešiem no ASV pastiprinātā Lietuvas izlase, bet Latvija ierindojās sestajā vietā.

    Savukārt 2015.gadā Latvija uzņēma vienu no četrām Eiropas čempionāta apakšgrupām.

    Vēsturē 41.čempionātam bija jānotiek pērn, taču Covid-19 pandēmijas dēļ uz 2021.gada vasaru tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, līdz ar to turnīrs notiks šogad no 1. līdz 18.septembrim. Šoruden čempionātu uzņems Čehija, Gruzija, Vācija un Itālija, bet cīņas par medaļām norisināsies Berlīnē. 

    Latvijas valdība ir atbalstījusi Latvijas kandidatūras pieteikšanu 2025.gada Eiropas čempionāta finālturnīra organizēšanai.

    Pēdējos 16 gados Latvijā ir sarīkoti 12 pasaules un Eiropas čempionāti pieaugušo un jauniešu komandām, ieskaitot 2015.gada Eiropas čempionāta vīriešiem apakšgrupas turnīru. Toreiz izslēgšanas spēles noritēja Francijas pilsētā Lillē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē