• Kā Pauls svin dzimšanas dienu. Maestro pasaka, ko šodien grib visvairāk

    Sabiedrība
    Evija Kalnbērza
    12. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Raimonds Pauls.
    Foto: no publicitātes materiāliem (Artis Veigurs)
    Raimonds Pauls.
    «Nu kāda jubilejas svinēšana, Dievs pasarg!» 88. dzimšanas dienas priekšvakarā teic Maestro Raimonds Pauls. Ļaudis, ar kuriem komponists ikdienas gaitās kopā ir bieži, atklāj, kā dižgaru iepriecināt.

    Aizvadītais gads Maestro Raimondam Paulam bija ļoti smags – mūžībā tika aizsaukta viņa mūža mīlestība un pavarda kūrēja sieva Lana Paula. Pēc notikušā komponists teju visu laiku velta mūzikai, un arī dzimšanas dienā, 12. janvārī, kāps uz skatuves – Dzintaru koncertzālē notiks koncerts «Raimonds Pauls un draugi». Viņam pievienosies dziedātāja Paula Saija un Latvijas Radio bigbends, vēsta žurnāls «Privātā Dzīve».

    Sazvanīts, gaviļnieks ir nedaudz sabozies un atgaiņājas no jebkuras domas, kas skar sveikšanu, atzīmēšanu un sumināšanu. «Dzimšanas diena ir kārtējais atskaites punkts, un kāds tas gads ir, tāds ir.  Es pats pat jubilejas koncertu nerīkoju. Kaut ko pirms jubilejas parunāšu ar Volmāru raidījumā «Daudz laimes, jubilār!», un pietiek. Man viss ir, man neko nevajag, paldies! Cilvēki ir tik rūpīgi, ka man gatavi atdot pat savu pēdējo tējiņu vai maizīti…» Pauls novērtē sava talanta pielūdzēju gādību.

    «Vienīgais, man žēl, ka būs drīz jābeidz koncerti «Vīrieši labākos gados» ar Andri Keišu, kas mums iet uz urrā. Neatceros, ka mums kādreiz tik jautri būtu gājis,» par koncertizrādēm mūzikas namā Daile saka Maestro un piebilst: «Tūlīt būs gatavs izremontētais Jaunais Rīgas teātris, un Keišam tur būs lomas gandrīz katrā izrādē. Vēl Latvijas Radio studijā bija skaists koncerts Ziemassvētkos «Baltie svētki». Tāda ir tā mana noskaņa… Būtu labi, ja Jānis Kurševs atgrieztos uz skatuves. Bet nu negribu vairs tos koncertus, esmu izsmelts – izspēlējies krustām šķērsām,» tā Maestro.

    Viņš atzīst, ka uz koncertiem, ko kurš katrs tagad rīko, skatās ar divējādām izjūtām. «To ir tik daudz, bet kādi tie ir, par to vēl var diskutēt,» kritisks ir Pauls.

    Vaicāts par gaidītāko dāvanu, Pauls atzīst: «Nekad man neviens neuzdāvinās mieru un klusumu, bet tas nenāktu par sliktu, it sevišķi manos gados. Bet…

    Pateicoties jums visiem, es vēl esmu!»

    Žurnāls «Privātā Dzīve» aptaujājis Paula draugus un kolēģus, prasot, ko Maestro uzdāvināt. Mūzikas nama Daile direktore Anda Zadovska solījusi, ka Paulam ceps kūku, Latvijas Radioteātra direktore Māra Eglīte sarunājusi, ka Pauls atnāks līdz darbam Latvijas Radio, kur kolēģi viņu apsveiks. Dziedātāja Paula Saija uzskata, ka Maestro pelnījis kaut ko sirsnīgu un dvēselei tuvu ar klāt pievienotiem mīļiem pateicības vārdiem. Bet aktieris Andris Keišs ir praktisks un pārliecināts: «Dāvanā viņam vajadzētu pasniegt kaut ko tādu, kas rada mazos baudas mirkļus – kādu labu limonādi un augstākajā kvalitātē pagatavotu Latvijā audzētu cauraudzīti.»

    Plašāk lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Paulam šonedēļ 88. jubileja. Draugi atklāj, ko Maestro uzdāvināt
    • Kāpēc Intars Rešetins nomainīja uzvārdu
    • Linda Abu Meri atgriežas televīzijā.
    • Miljonāriem Ķirsonam un Rāvim jaunas sirdsdāmas?
    • «Viņi pat karmiski bija nesaderīgi.» Aivja un Leldes Ceriņu šķiršanās aizkulises
    Privātā Dzīve nr02/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē