• Jānis Kalniņš pievienojies KHL klubam «Amur»: Šis bija labākais variants manai ģimenei

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    Santa.lv
    Santa.lv
    6. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IIHF
    Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība klubs Habarovskas «Amur» trešdien paziņoja, ka komandai pievienojies Latvijas izlases vārtsargs Jānis Kalniņš.

    Paziņojums izplatīts oficiālajā vienības «Telegram» kanālā, tāpat 30 gadus vecā vārtsarga vārds atrodams komandas sastāvā «Amur» mājaslapā.

    ''Nav populārs lēmums, bet tādu pieņēmu, jo mana karjera vairs nebūs gara. Šis bija labākais variants manai ģimenei un, domājot par dzīvi pēc hokeja. Esmu pieaudzis cilvēks un apzinos, kāda reakcija var būt cilvēkos un kā to pavērsīs mediji. Katrs dzīvojam savu dzīvi un pieņemam lēmumus, kuri ir labākie sev un savai ģimenei," sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com’' norādīja vārtsargs.

    Iepriekšējo sezonu Kalniņš uzsāka Zviedrijas čempionvienībā Vekšes «Lakers», bet noslēdza somu Tamperes «Tappara» rindās, ar ko kļuva par Somijas čempionu.

    Pirms došanās uz Zviedriju Kalniņš piecas sezonas pavadīja KHL – divas Rīgas «Dinamo» un trīs Helsinku «Jokerit» rindās.

    Piecās KHL sezonās viņš vārtos stājies 188 regulārās sezonas spēlēs, savos vārtos ielaižot vidēji 2,29 ripas spēlē un atvairot 92% metienu. Izslēgšanas mačos viņam 11 spēles ar 2,28 ielaistām ripām vidēji spēlē un 91,3% atvairītu metienu.

    Kā zināms, cits KHL klubs Maskavas «Spartak» pagājušajā nedēļa vēstīja par Latvijas uzbrucēja Mika Indraša pievienošanos, tomēr pats spēlētājs līguma parakstīšanu ar KHL komandu noliedzis.

    Jūnija beigās KHL klubs Vladivostokas «Admiral» paziņoja, ka tās treneris arī nākamsezon būs bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs, bet viņam asistēs cits Latvijas speciālists Andrejs Banada.

    Krievijas mediji baumoja arī, ka Kaspars Daugaviņš nākamajā sezonā atgriezīsies KHL, tomēr hokejists portālam «Sportacentrs.com» šādu informāciju noliedza. Tāpat neapstiprinājās Krievijas mediju izplatītā informācija, ka Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu Novosibirskas «Sibirskie Snaiperi» vadīs Latvijas treneris Valērijs Kuļibaba.

    Pēc Krievijas karadarbības uzsākšanas Ukrainas teritorijā aprīļa beigās tika pieņemts grozījums Sporta likumā, kas paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir liegts iesaistīties jebkādās sacensībās, kas norisinās Krievijā vai Baltkrievijā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē