• Iekšlietu nozares darbinieki par darbu svētku dienās saņems piemaksu 100% apmērā

    Nauda
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    22. martā Ministru kabinets atbalstīja likumprojektu “Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā”, kas paredz noteikt, ka Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm par dienesta pienākumu pildīšanu svētku dienās saņems piemaksu 100 procentu apmērā no tām noteiktās stundas algas likmes.

    Likumprojekts izstrādāts, lai nodrošinātu tiesības amatpersonām uz atbilstošu samaksu par darbu svētku dienās un izpildītu Satversmes tiesas 2021. gada 2. decembra spriedumu.

    Likumprojekts paredz precizēt Atlīdzības likumu, nosakot, ka Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm saņem piemaksu par darbu svētku dienās 100 procentu apmērā no tām noteiktās stundas algas likmes.

    Plānots, ka šis nosacījums stāsies spēkā 2022. gada 1. jūlijā.

    Nepieciešamais finansējums 2022.gadam ir 316 625 eiro, savukārt 2023.gadam un turpmākajiem gadiem nepieciešamais finansējums kopā ir 5 144 993 eiro.

    Satversmes tiesa 2021. gada 2. decembrī secināja ka, šobrīd Atlīdzības likumā noteiktais, kas neparedz Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm tiesības saņemt atbilstošu samaksu par darbu svētku dienās, atzīstams par neatbilstošu Latvijas Republikas Satversmes 107. pantam.

    Tāpat nepieciešamība papildu kompensēt darbu valsts svētku dienās izriet arī no starptautisko tiesību piemērošanas prakses.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē