• Hokeja leģenda Irbe mudina iestāties pret viendzimuma savienībām: Mums ir jāturas!

    Viedokļi
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Artūrs Irbe
    Foto: F64
    Artūrs Irbe
    Leģendārā hokeja vārtsarga Artūra Irbes aicinājums balsot pret partnerības institūta ieviešanu un iestāties par stabilu ģimeni, kurā ir māte un tēvs, izsaucis viedokļu sadursmi starp tīkla «X» lietotājiem.

    «Parūpēsimies par mūsu nākotni, balsosim pret Stambulas konvenciju, iesim uz iecirkņiem, vedīsim savus tuviniekus un rosināsim par to apdomāties un rīkoties mūsu līdzcilvēkus un mūsu paziņas. Mums ir nepieciešams savākt 160 tūkstošus parakstu, lai mēs varētu novērst šo šausmīgo netaisnību,» tā dziedātājas Jolantas Gulbes-Paškevičas «TikTok» profilā ievietotajā videoklipā skaidro Artūrs Irbe.

    @jolantagpaskevica

     

    ♬ original sound – Jolanta Gulbe Paškeviča

    «Mēs esam par dabisku ģimeni, kurā bērnam ir tēvs un māte,» turpina Irbe. «Es visus lūdzu nobalsot par stingrām ģimenes vērtībām, par mūsu nākotni, lai mūsu bērni pieredzētu Latviju tādu, kādu mēs viņu redzam, kādu gribam un kādu esam piedzīvojuši. Šobrīd pasaulē notiek garīga cīņa, kura slēptā veidā mums tiek uzspiesta. Mums ir jāturas, jābūt stipriem un uzņēmīgiem.»

    Artūra Irbes uzsaukums sadalījis ļaudis divās nometnēs – vieni atbalsta hokeja leģendas nostāju, bet otri apgalvo, ka Irbe ir iestājies «homofobijas pulciņā» un dzīvo «20. gadsimtā».

    Līdz 2024. gada 5. janvārim pilsoņiem ir iespēja parakstīties pret grozījumiem Notariāta likumā. Parakstu vākšanas vietās pilsoņi parakstās, lai ierosinātu referendumu par veikto grozījumu Notariāta likumā atcelšanu.

    Kā ziņots, Saeimas vairākums pērnā gada 9.novembrī galīgajā lasījumā pieņēma tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzīto likumprojektu pakotni, ar kuru

    Latvijā no šā gada vidus paredzēts ieviest jaunu tiesību institūtu - partnerību, kas būs arī veids, kā savas attiecības legalizēt un juridiski sakārtot viena dzimuma pāriem.

    Īsi pēc tam trīs opozīcijas politiskie spēki – «Apvienotais saraksts», «Latvija pirmajā vietā» un Nacionālā apvienība – paziņoja, ka ir savākuši 34 Saeimas deputātu parakstus, lai mēģinātu panākt referenduma ierosināšanu par minētajā likumu pakotnē esošā Notariāta likuma grozījumu ieviešanu. Pret šiem grozījumiem iestājās arī ceturtā opozīcijas partija – «Stabilitātei».

    Atbilstoši Satversmei pēc trešdaļas Saeimas deputātu prasījuma uz diviem mēnešiem tika apturēta Saeimā pieņemto grozījumu Notariāta likumā izsludināšana, lai vienu mēnesi organizētu parakstu vākšanu referenduma sarīkošanai. Parakstu vākšana referenduma ierosināšanai sākās 7.decembrī.

    Tiesības piedalīties parakstu vākšanā ir Latvijas pilsoņiem no 18 gadu vecuma. Lai piedalītos parakstu vākšanā, parakstīšanās vietā jāuzrāda derīgs personu apliecinošs dokuments – Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa apliecība (eID karte).

    Nepilnu četru nedēļu laikā savākti tikai 14,65% no nepieciešamajām balsīm, lai ierosinātu referendumu par partnerības institūta likuma grozījumu atcelšanu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē