• Harijs grib atgriezties karaliskajā dzīvē un ģimenē. Ko par to saka Čārlzs?

    Britu karaļnams
    Estere Jansone
    19. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Bruce Detorres, flickr.com/brucedetorres
    Uzzinot tēva, karaļa Čārlza II smago diagnozi, princis Harijs izteicis domu, ka viņa plānos ir atgriezties Lielbritānijā un turpināt karaliskos pienākumus. Šī ideja radījusi sašutumu princim Viljamam un arī pašam karalim.

    Tālajā 2020. gadā Saseksas hercogi, Harijs un Megana, lūkojot pēc finansiālas neatkarības, atteicās no saviem karaliskajiem tituliem. Pēc tam sekoja dažādi neglīti gājieni no pāra puses – Harijs izdeva īpaši atklātu grāmatu «Liekais», kurā pauda vairākas atklātas detaļas par karalisko ģimeni, tad Harijs un Megana atklāti kritizēja britu karaļnamu Opras Vinfrijas šovā un radīja dokumentālo filmu straumēšanas vietnei «Netflix». Visi Saseksas hercogu publiskie soļi acīmredzami ir sagandējuši attiecības ar pārējiem karaliskajiem ģimenes locekļiem – attiecību kaislības varēja manīt brīdī, kad Harijs viens pats ieradās apciemot tēvu un tā vietā, lai tiktos ar brāli, viņš nakšņojis viesnīcā.

    Tomēr, neraugoties uz karalisko ģimeņu nesaskaņām, princis Harijs saviem draugiem vairakkārt izteicis vēlmi atgriezties pie karaliskajiem pienākumiem, kamēr tēvs, karalis Čārlzs II, iziet vēža ārstēšanas terapijas kursu. Arī intervijā ar televīzijas šovu «Good Morning America», Harijs izteica, ka viņa tēva diagnozei varētu būt «atkalapvienošanās efekts» uz ģimeni, ziņo medijs «The Times».

    Šādas runas pamatīgi saniknojušas princi Viljamu, kas pietuvinātiem avotiem  atklājis, ka Harijam netiks dota iespēja atgriezties. Domājams, ka Viljams darīs visu, lai nepieļautu Harija atgriešanos karaļnamā. Princis ir gatavs uzņemties vairāk pienākumu, nekā deleģēt tos ar Hariju un Meganu, kuriem viņš neuzticas. Līdzīga nostāja ir arī pašam karalim Čārlzam. Arī viņš esot norādījis, ka «Saseksas hercogam nav ceļa atpakaļ karaļnamā,» raksta britu laikraksts «Mirror».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē