• Grīziņkalna tirdziņa nemaz nebūs? Tur būvēšot auto uzlādes stacijas

    Rīgas dome
    Estere Jansone
    5. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Santa.lv kolāža
    Ar satraucošu ziņu dalījies kāds Rīgas iedzīvotājs – Grīziņkalna apkaimes iedzīvotāju izraudzītais tirdziņa projekts draud izgāzties. Rīgas Domes Nekustamo īpašumu departaments tirdziņam paredzēto teritoriju jau izsolījis elektroauto uzlādes staciju izveidei.

    2023.gada aprīlī un maijā «Grīziņkalna apkaimes biedrība» un platforma «Tandēms» organizēja projektu «Grīziņkalns tandēmā», kura mērķis bija pārvērst degradētu teritoriju Pērnavas un Jāņa Asaru ielu krustojumā par vietējiem iedzīvotājiem tīkamu un praktisku vietu. Konkursā uzvarēja priekšlikums tukšajā placī ierīkot tirgus laukumu. Plānotajā tirdziņā bija paredzēts ierīkot soliņus, jaunas dobes un trīs dekoratīvus pulksteņus, patstāvīgus tirgus stendus, apgaismojumu, atjaunot visu cieto segumu un pārveidot zaļo zonu.

    Tomēr nu plāni ir apdraudēti, ziņo viens no projektā iesaistītajiem Grīziņkalna iedzīvotājiem. Viņš skaidro, ka apkaimes biedrība pagājušās nedēļas izskaņā saņēmusi vēstuli, kurā biedrība tika informēta, ka tirdziņam paredzēto teritoriju Rīgas Domes Nekustamo īpašumu departaments ir piesolījis citam. Rīgas pašvaldības instance noslēgusi līgumu ar A/S «Latvenergo» četru elektroauto uzlādes staciju izveidei. Turklāt, visiem par izbīli, Rīgas Domes Nekustamo īpašumu departaments Jāņa Asara ielas un Pērnavas ielas krustojumā esošo laukumiņu izsolījis pēc tam, kad jau bija noslēdzies Rīgas pilsētas līdzdalības budžeta konkurss. Grīziņkalnieši uzsver, ka Rīgas Dome tādā veidā ignorē iedzīvotāju vēlmes, jo tirgus laukuma ideju atbalstīja paši rīdzinieki, kas ar savām balsīm pieprasīja tukšajā laukumā ierīkot tirdziņu.  

    Tiesa, Griziņkalna iedzīvotāju iecerei netrūkst arī pretinieku, kas uzskata, ka auto uzlādes vietas arī ir vajadzīgas. Sociālajā vietnē «X» daži no diskusijas dalībniekiem apgalvo, ka palielinoties elektroauto skaitam Rīgā, sāk aptrūkties to uzlādes vietas, bet tirdziņu galvaspilsētā netrūkst.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē