• FOTO: Vairāki desmiti tūkstoši cilvēku Rīgā sagaida Latvijas basketbola izlasi

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    11. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Edijs Pālens / LETA
    Pirmdienas vakarā vairāki tūkstoši cilvēku Rīgā sagaidījuši Latvijas basketbola valstsvienība, kura debijā pasaules meistarsacīkstēs spēja izcīnīt augsto piekto vietu.

    Lidostā «Rīga» komandu sagaidīja ģimenes locekļi, pēc kā izlase īpašā divstāvu autobusā devās uz Rīgas centru, laukumu pie Brīvības pieminekļa, kur tiek organizēts svinīgs sagaidīšanas pasākums.

    Pa ceļam no lidostas līdz Brīvības piemineklim sportistus sveica vairāki tūkstoši cilvēku, kas īpašā krāsojuma autobusu sagaidīja ceļa malās. Sagaidītājiem bija līdzi Latvijas karogi un cita atribūtika. Cilvēki sita plaukstas, māja ar rokām un aplaudēja, sagaidot garāmbraucošo autobusu ar izlases dalībniekiem.

    Laukumā pie Brīvības pieminekļa autobuss iebrauca no Aspazijas bulvāra, vietām sastopoties ar grūtībām tikt cauri sagaidītāju pūlim, kas skandēja apsveikuma saukļus par godu sportistiem.

    Laukumā pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku, daudzi no viņiem tērpušies izlases kreklos vai līdzīgās drēbēs. Spēlētāji uz skatuvi, kas izvietota pie Brīvības pieminekļa, devušies pa koridoru caur pūli.

    Sportistus sagaida arī vairākas valsts amatpersonas, tostarp Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Rīgas mērs Vilnis Ķirsis un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

    Svinīgais pasākums pie Brīvības pieminekļa sākās ar kopīgu Latvijas Valsts himnas dziedāšanu.

    Kā novēroja aģentūra LETA, kopā ar izlasi Rīgā nav ieradušies basketbolisti Kristaps Porziņģis un Klāvs Čavars.

    Latvijas izlase, pirmo reizi piedaloties pasaules kausā, spēja izcīnīt 5.vietu. Vispirms apakšgrupā Latvijas izlase pārspēja Franciju un Libānu, bet zaudēja Kanādai. Nākamajā kārtā Latvijas izlase uzveica Spāniju un Brazīliju, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur piekāpās Vācijai. Cīņā par 5.- 8.vietu Latvija vispirms uzvarēja Itāliju, bet čempionātu noslēdza ar Lietuvas sagraušanu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē