• FOTO: Meitas pastāsta, kādi bija radio SWH dvēseles Goldberga pēdējie mēneši

    Sabiedrība
    Marta Kalniņa
    7. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vladis Goldbergs
    Foto: Radi SWH
    Vladis Goldbergs
    Vakar Rīgas krematorijā tuvinieki, draugi un kolēģi atvadījās no 1. novembrī mūžībā aizsauktā mediju profesionāļa, iedvesmotāja, oriģinālu ideju un dzirkstoša humora radītāja Vlada Goldberga. «Viņš bija mūsu vairogs,» žurnālam «Privātā Dzīve» atzīst meitas Annija un Līva.

    Režisors, pedagogs, Latvijas kino un kino dokumentālistikas personība, video un audio komercreklāmu pamatlicējs Latvijā, Radio SWH ētera producents Vladis Goldbergs mira 71 gada vecumā. Lai arī sievietēm patika, Vladis bija precējies vienu reizi – ar dzejnieka Harija Skujas meitu tekstilmākslinieci Unu Goldbergu. Kopā viņi bija nodzīvojuši 27 gadus, kad Una pēc ilgstošas slimības 45 gadu vecumā devās aizsaulē.

    «Viss, kas ar mums notika, bija pārāk nopietni un pārāk daudz,» pēcāk intervijā žurnālam SANTA atklāja Vladis, atbildot uz jautājumu, kāpēc vēlreiz vairs nebija izdevies iemīlēties. Abi bija triju meitu vecāki. Diemžēl vidējā meita Madara pagājušajā gadā arī devās viņsaulē.

    Atvadas no Vlada Goldberga

    Meitas Annija un Līva līdz pēdējam bija Vlada acuraugs. «Tētis spēja radīt drošību un pārliecību, ka jebkurai problēmai atradīs risinājumu. Bija ļoti gādīgs. Viņš mums, savām meitām, deva milzīgi lielu drošības izjūtu. Es zināju, ka ar savām šaubām un problēmām varu vērsties pēc padoma vai palīdzības pie tēta. Viņš vienmēr nāca klajā ar dažādiem risinājumiem, dažreiz arī pilnīgi trakiem, taču tas deva pārliecību, ka šajā dzīvē nav neatrisināmu situāciju. Viņš vienmēr mums teica: «Nekas, s..i būs, bet ar visu var tikt galā,»,» žurnālam «Privātā Dzīve» stāsta Līva un piebilst:

    «Tētis bija arī liels cīnītājs – viņš nepadevās līdz pēdējam brīdim un centās ignorēt savu slimību.»

    Pēdējais gads Vladim bija ļoti smags, jo atņēma viņam to, kas dzīvē bija tik ļoti svarīgi – būt neatkarīgam un strādāt garas stundas. «Darbs tētim, kā viņš pats to bieži mīlēja teikt, bija bauda. Šis gads atņēma spēju kustēties – staigāt un vingrot, atņēma pasniedzēja darbu – iespēju runāt, iedvesmot jauniešu un arī jokot.

    Tētis turpināja cīnīties līdz pēdējam brīdim, kaut arī slimība strauji progresēja, visu laiku sagādājot jaunus izaicinājumus, pamazām atņemot runas spējas un muskuļu spēku. Tomēr šķiet, ka visi šie ierobežojumi viņam deva papildu radošuma spējas. Ir sajūta, ka tad, ja tētim būtu dots vairāk laika, viņš varētu kļūt par izgudrotāju un radītu daudz ērtību cilvēkiem ar ierobežotām kustībām,» pārliecināta Annija.

    Kādu Vladi vienmēr atcerēsies viņa draugi, lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Aktieris Kaspars Dumburs atklāti par cīņu ar atkarību
    • Skandāls komandējumā Spānijā. Jānis Reirs kolēģi deputāti nosauc par krievu maitu
    • Sandis Ozoliņš sāk jaunu dzīvi
    • SWH ētera dvēsele Vladis Goldbergs par dzīvību cīnījās līdz pēdējam. Meitas: Viņš bija mūsu vairogs.
    • Intervija ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu. «Trīs laulības, trīs dēli un maza māja Carnikavā.»
    • Elza Leimane ved ekskursijā pa Operas namu
    Privātā Dzīve nr45/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē