• Esi tuvāk mākslai un kļūsti par Mākslas muzeju brīvprātīgo

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    No 17. līdz 29. oktobrim Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina jaunus dalībniekus pievienoties Mākslas muzeju Brīvprātīgā darba programmai.

    Mākslas muzeju Brīvprātīgā darba programma aktīvi darbojas kopš 2009. gada. Šobrīd tajā piedalās 35 dažāda vecuma brīvprātīgie, kuri ar savu līdzdarbošanos un prasmēm sniedz atbalstu Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam (LNMM), Mākslas muzejam RĪGAS BIRŽA, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejam, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejam, kā arī Muzeju krātuvei un ekspozīcijai SKULPTŪRU MEŽS.

    Brīvprātīgie iesaistās muzeju publisko norišu nodrošināšanā: palīdz muzeja speciālistiem ikdienas darbos, komunicē ar apmeklētājiem, asistē darbnīcu un nodarbību vadītājiem, jo īpaši strādājot ar bērnu auditoriju. Līdztekus brīvprātīgie sadarbojas ar kolekciju glabātājiem un izstāžu kuratoriem, ielūkojoties plašākai sabiedrības daļai nepieejamās muzeja darba aizkulisēs. Tādējādi ikviens brīvprātīgais var izvēlēties darbības virzienu atbilstoši savām spējām un interesēm.

    Programmas dalībniekiem tiek piedāvāts bez maksas apmeklēt visu LNMM struktūrvienību izstādes un ekspozīcijas, piedalīties programmas koordinatoru organizētajos pasākumos, kā arī saņemt apliecinājumu par veikto brīvprātīgo darbu.

    Jauniešiem tas var būt pakāpiens ceļā uz profesionālās karjeras pilnveidošanu, savukārt senioriem – iespēja socializēties un veltīt savu brīvo laiku muzejiem, sniedzot vērtīgu ieguldījumu sabiedrības labā.

    Dalība programmā paplašina izpratni par muzeja darbību un Latvijas vizuālās mākslas nozari.

    Par savu pieredzi stāsta ilggadējā Mākslas muzeju brīvprātīgā Nora Gavare: “Esmu Mākslas muzeju brīvprātīgā no 2016. gada. Kad biju maziņa, vēlējos strādāt muzejā. Skolas laikā devos uz Latvijas Nacionālo mākslas muzeju vizuālās mākslas stundās. Man ļoti patika lielās muzeja kāpnes un iespaidīgie mākslas darbi. Redzot iespēju kļūt par daļu no muzeja kā brīvprātīgajai, es pieteicos. Dalība programmā man ļāva apzināties vērienīgo ieguldījumu, ko ikdienā veic cilvēki, arī brīvprātīgi, lai mēs varētu aplūkot muzeja glabātos priekšmetus. Brīvprātīgais darbs muzejos man ir paplašinājis izpratni par vēsturisko priekšmetu vērtību un sniedz iespēju jēgpilni veikt ieguldījumu savā un apkārtējās sabiedrības attīstībā.”

    Programmā aicinām pieteikties dalībniekus vecumā no 18 gadiem.

    Lai kļūtu par Mākslas muzeju brīvprātīgo, līdz 29. oktobrim nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu: https://forms.gle/FRrD5ca4dbC2fPmk9.

    Vairāk par Mākslas muzeja Brīvprātīgā darba programmu: https://www.lnmm.lv/par-mums/makslas-muzeju-brivpratiga-darba-programma.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē