• ES neatzīs pases, kuras Putina režīms dalīs ukraiņiem

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Telegram
    Eiropas Savienība (ES) nosoda Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumu vienkāršot Krievijas pasu izsniegšanu visiem Ukrainas pilsoņiem un neatzīs šos dokumentus, paziņoja ES augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels.

    «Jaunā Krievijas likumdošana, kas pašlaik vienkāršo Krievijas pilsonības iegūšanas procedūru visiem ukraiņiem, ir vēl viens rupjš Ukrainas suverenitātes pārkāpums, kas saistīts ar nelikumīgo Krievijas karu,» atzīmēja Borels.

    Viņš uzsvēra, ka ES neatzīs šādas pases, un atgādināja par Briseles provizorisko paziņojumu, atbildot uz Putina lēmumu vienkāršot Krievijas pilsonības piešķiršanu okupēto Hersonas un Zaporižjas apgabalu teritoriju iedzīvotājiem.

     Jau ziņots, ka Putins pirmdien parakstīja dekrētu, lai paātrinātu Krievijas pilsonības piešķiršanu visiem Ukrainas pilsoņiem. Dekrētā teikts, ka visiem Ukrainas pilsoņiem jādod tiesības pieteikties Krievijas pilsonībai vienkāršotā veidā.

    Ukrainas Ārlietu ministrija nosodīja šo soli un uzsvēra, ka šāda Ukrainas pilsoņu pasportizācija ir juridiski nenozīmīga un būs bez tiesiskām sekām Ukrainai. Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba paziņoja, ka Rietumiem vajadzētu atbildēt uz kārtējām Putina darbībām, palielinot ieroču piegādes Ukrainai un pastiprinot sankcijas pret Krieviju.

    Putins jau maijā atviegloja Krievijas pilsonības saņemšanu ukraiņiem okupētajās teritorijās Zaporižjas un Hersonas apgabalos.

    2019.gadā Putins ar līdzīgu dekrētu vienkāršoja procedūru Krievijas pilsonības saņemšanai pašpasludināto Doņeckas un Luganskas tautas republiku iedzīvotājiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē