• Daugavpils mērs apmeklējis Baltkrievijas neatkarības dienas svinības viesnīcā «Latgola»

    Reģioni
    Ziņu aģentūra LETA
    8. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: daugavpils.lv
    Otrdien Daugavpils viesnīcas «Latgola» restorānā rīkotās Baltkrievijas neatkarības dienas svinības apmeklējis arī Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S), vēsta televīzija «ReTV» un interneta portāls «Chayka».

    Pasākums sākās vakarā, un restorānu varēja apmeklēt ne tikai aicinātās personas, kuru vidū bija Elksniņš un Daugavpils pirmais vicemērs Aleksejs Vasiļjevs (LKS), bet arī uzņēmēji un citas personas.

    Elksniņš televīzijai «ReTV» un portālam «Chayka» norādīja, ka patlaban Daugavpilī oficiāli darbojas Baltkrievijas diplomātiskā pārstāvniecība, un, neraugoties uz jebkādiem paziņojumiem, tā turpina strādāt.

    «Es ar lielu prieku apmeklēju daudzus pasākumus, organizācijas, notikumus, lai pirmām kārtām rūpētos par mūsu iedzīvotāju interesēm,» pauda Daugavpils domes priekšsēdētājs.

    Uz «ReTV» un «Chayka» uzdoto jautājumu, vai viņš neuzskata par nepareizu doties uz pasākumu, kuru rīko agresorvalsts un par ko Latvijas valdība un prezidents izteikušies nosodoši, Elksniņš atbildēja: «Neesmu dzirdējis, lasījis».

    Par Latvijas amatpersonu rīcību, apmeklējot agresorvalsts rīkotu pasākumu, «ReTV» un portālam «Chayka» viedokli pauda gan Valsts drošības dienests (VDD), gan arī Ārlietu ministrija (ĀM).

    VDD norādīja, ka pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā Latvijas valsts un pašvaldību amatpersonu piedalīšanās agresorvalsts Krievijas vai tās tuvākās sabiedrotās – Baltkrievijas – rīkotos pasākumos nav atbilstoša Latvijas nacionālās drošības interesēm.

    «Šāda rīcība ir pretrunā Latvijas valsts nosodošajai nostājai pret Krievijas īstenotajiem noziegumiem pret Ukrainu un tās iedzīvotājiem, kā arī neveicina Latvijas sabiedrības vienotību šajos sarežģītajos apstākļos,» uzsvēra VDD.

    Savukārt ĀM pārstāve Sovlita Martinsone atzīmēja, ka Baltkrievijas ģenerālkonsulātam Daugavpilī nav aizliegts rīkot svinīgus pasākumus, tomēr Latvijas amatpersonām būtu rūpīgi jāizvērtē dalība tajos, ņemot vērā Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko neleģitīmās vēlēšanas, represijas pret pilsonisko sabiedrību, hibrīduzbrukumu Latvijas robežai, kā arī Krievijas īstenoto agresiju Ukrainā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē