• Dārta Daneviča būs labklājības ministra padomniece komunikācijas jautājumos; aktrise to noliedz

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    11. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Aiga Rēdmane. Stils: Laila Trilopa
    Jaunā labklājības ministra Gata Eglīša (JKP) padomniece komunikācijas jautājumos būs aktrise Dārta Daneviča, aģentūrai LETA apstiprināja Labklājības ministrijā.

    Daneviča ir Dailes teātra aktrise un Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa bērna māte.

    Eglīti, kurš pirms ievēlēšanas bija Saeimas deputāts, parlaments labklājības ministra amatā apstiprināja 3. jūnijā. Tādējādi amatā viņš nomainīja no valdošās koalīcijas izslēgtās KPV LV pārstāvi Ramonu Petraviču.

    Pati aktrise šo ziņu noliedz. 

    Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija 8. jūnijā lēma izteikt jaunajam labklājības ministram Gatim Eglītim mutvārdu brīdinājumu par viņa ierakstu sociālajos tīklos, no kura varēja noprast, ka valdošās koalīcijas partijas Eiropas fondu sadalē «primāri rūpēsies par savām pašvaldībām».

    Eglītis mikroblogošanas vietnē Twitter bija ierakstījis aicinājumu Latvijas Reģionu apvienībai, ZZS un Saskaņai pārāk nesapriecāties par uzvarām pašvaldību vēlēšanās, jo «3.jūnija valdības restarts nozīmē to, ka lielās valsts budžeta, Eiropas Savienības (ES) fondu un Atveseļošanas un noturības mehānisma naudas plūsmas kontrolēs četras koalīcijas partijas (Nacionālā apvienība, JKP, Jaunā vienotība un Attīstībai/Par), kas primāri rūpēsies par savām pašvaldībām».

    Savukārt Valsts prezidents Egils Levits izteicies, ka viņš neuzskata, ka jaunievēlētā labklājības ministra Gata Eglīša ieraksts sociālajos tīklos bija domāts nopietni. "Nevaru iedomāties, ka jaunais ministrs būtu to uztvēris nopietni un nedomāju, ka valdība savos lēmumos būtu domājusi tikai par «savējiem». Tāpēc nedomāju, ka ministra pārstāvētā partija un valdība tā varētu rīkoties," sacīja prezidents.

    Valsts prezidents arī piebilda, ka ne vienmēr politiķu katrs pateiktais vārds būtu jāliek uz «zelta svariem».

    Šie izteikumi izpelnījās vairāku Twitter lietotāju kritiku, piemēram, domnīcas Providus direktore un vadošā pētniece Iveta Kažoka Eglītim vaicāja, vai tieši pret šādu politiku – naudas došanu savējiem – Jaunā konservatīvā partija nebija solījusi cīnīties. Viņa vaicāja Eglītim, vai šāda politika, dāvāt īpašas privilēģijas pašvaldībām, kuru vadībā ir tā brīža koalīcijas partiju pārstāvji, ir jāturpina vai jāizbeidz.

    Uz šo ierakstu reaģēja arī citi Twitter lietotāji, aicinot jauno mistru jau «kravāt kastes promiešanai».

    Eglītis šo ierakstu ātri izdzēsa un ierakstīja maigāku: «Man būs interesanti vērot, kā pašvaldību vēlēšanu rezultāti ietekmēs gaidāmās ES fondu/RRF atbalsta naudas plūsmas. For the record: JKP nav «savu» pašvaldību."

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē