• Dairim Bertānam savainojuma dēļ Pasaules kausa finālturnīrs ir beidzies

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    28. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook / Basketbols
    Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinim Dairim Bertānam savainojuma dēļ Pasaules kausa finālturnīrs ir beidzies, pirmdien paziņoja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

    Pēc veiktajām pārbaudēm ir apstiprinājies, ka Bertānam ir kreisā augšstilba divgalvainā muskuļa daļējs plīsums. Prognozējamais atlabšanas laiks ir apmēram piecas nedēļas.

    Bertāns savainojumā iedzīvojās finālturnīra otrā mača pirmajā puslaikā, kurā nepilnās sešās minūtēs guva astoņus punktus. Latvija ar rezultātu 88:86 uzvarēja Franciju un nodrošināja vietu labāko sešpadsmitniekā, kā arī vismaz spēlēšanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā, ja neizdosies izcīnīt ceļazīmi jau finālturnīrā.

    Finālturnīra pirmajā spēlē, kurā Latvija ar rezultātu 109:70 uzvarēja Libānu, Bertāns bija rezultatīvākais ar 20 punktiem, realizējot sešus no septiņiem tālmetieniem.

    H apakšgrupas trešajā spēlē Latvija otrdien cīnīsies ar Kanādu par pirmo vietu grupā un labāku bilanci otrajā posmā, kur piektdien un svētdien nāks pretī divas labākās komandas no G apakšgrupas. G apakšgrupā uz pirmajām divām vietām pretendē Spānija, Brazīlija un Kotdivuāra.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē