• CVK priekšsēdētāja signalizē par nerisinātām komisijas darba problēmām

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    25. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājas Kristīnes Bērziņas paziņojums par nekandidēšanu uz atkārtotu termiņu amatā ir signāls, ka nav atrisinātas komisijas darba problēmas, šādu viedokli sarunā ar aģentūru LETA pauda partijas «Saskaņa» (S) valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

    «Viņa to dara ar mērķi palīdzēt savai iestādei, CVK darbu izpildei, lai tam pievērstu lielāku uzmanību. Es nezinu, vai viņa paliks – es to neizslēdzu, bet tas, ka viņa tādā veidā piesaista uzmanību, tas jau ir ļoti labi,» sacīja politiķis, minot, ka tālākais CVK darbs būs atkarīgs no nākamajā Saeimas sasaukumā ievēlētajiem deputātiem.

    «Jaunās vienotības» (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Judins kopumā Bērziņas darbu vērtēja pozitīvi, atzīmējot, ka nav bijuši nekādi konflikti, problēmas vai skandāli. Viņas nevēlēšanās turpināt darbu CVK nav saistīta ar politiķu attieksmi, uzskata Judins. «Vismaz es nepazīstu cilvēkus, kuri viņu uzskatītu par amatam neatbilstošu.»

    Arī viņš norādīja, ka ar CVK jaunā vadītāja izvēli Saeima strādās pēc vēlēšanām, jo, kā pauda politiķis, šis nav gadījums, kuru vajadzētu risināt steidzīgi.

    «Bet skaidrs ir viens, tam nevajadzētu būt cilvēkam, kas ir saistīts ar partijām – nebūs tā, ka kādas partijas bīda. Cilvēks ar izpratni par jautājumiem, atbildīgs. Neitrāls, ar nevainojamu reputāciju,» minēja Judins, paužot cerību, ka amatam būs vairāki kandidāti, kurus Saeimai apspriest.

    «Konservatīvo» (K) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans atzīmēja, ka visas vēlēšanu aktivitātes, kurām bija jānotiek, notika, un «tā jau ir labā ziņa». Kad parlamentam pēc 13.Saeimas vēlēšanām bija jāievēl CVK vadība, Bērziņa bijusi «kompromisa figūra», kā norādīja politiķis, lai nepieļautu iepriekšējā komisijas vadītāja Arņa Cimdara atkārtotu ievēlēšanu amatā.

    Feldmans norādīja, ka «Konservatīvie» vēl nav apspriedušies par iespējamajiem amata pretendentiem, un līdz rudenī sagaidāmajām Saeimas vēlēšanām, visticamāk, tas nenotiks.

    Jau ziņots, ka CVK priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa pēc 14.Saeimas vēlēšanām nepretendēs atkārtoti ieņemt šo posteni, aģentūrai LETA atzina Bērziņa.

    CVK vadītāja izteicās, ka ir strādājusi daudz un jūtas piekususi. Viņas ieskatā, nākamajam CVK vadītājam būtu jāattīsta vēlēšanu komisija, kas ir maza, kurai trūkstot kapacitātes un kas esot «izdegusi».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē