• Cik daudzi lieto elektrisko parakstu?

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    2. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Lai veicinātu attālinātu saziņu ar valsts un pašvaldību iestādēm un dažādu pakalpojumu sniedzējiem, iedzīvotājiem, tāpat kā uzņēmējiem, ir pieejams drošs elektroniskais paraksts. Taču, aptaujājot Latvijas seniorus, secināts, ka šo iespēju izmanto tikai 19% senioru un tikai 8% no viņiem to lieto regulāri.

    Latvijas Senioru kopienu apvienība šogad novembrī veiktajā aptaujā noskaidroja, ka elektronisko parakstu pārsvarā lieto galvaspilsētā dzīvojošie seniori ar augstāko izglītību.

    17% aptaujāto senioru ir elektroniskais paraksts, bet viņi to vispār neizmanto. Visbiežāk seniori izmanto elektronisko parakstu finanšu pakalpojumiem (39,9%), veselības un aprūpes e-pakalpojumiem (26%), kā arī mājas un saimniecības e-pakalpojumiem (24,7%). Elektroniskā paraksta lietošanu seniori apgūst gan no valsts iestāžu sniegtās informācijas (23%), tāpat no internetā pieejamās informācijas (17%), kā arī daļu senioru elektroniskā paraksta lietošanā apmācījuši ģimenes pārstāvji (17%).

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē