• Cēsīs īsteno bērnu un jauniešu ieceres

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: cesis.lv
    Saeimas vēlēšanu dienā, 2022.gada 1.oktobrī, Cēsīs norisinājās arī pilotprojekts – vēlēšanas bērniem un jauniešiem «Demokrātija sākas ģimenē». Pilotprojekta laikā Cēsu izglītības iestāžu audzēkņi balsoja par, viņuprāt, labākajiem risinājumiem Cēsu pilsētvidē.

    Bērnudārzu audzēkņi un pirmklasnieki balsoja par ziedu krāsas izvēli, bet 2. līdz 7.klašu skolēni izvēlējās rotaļu iekārtu, ko uzstādīt Maija parkā, savukārt jaunieši no 8. līdz 12.klasei izvēlējās vietu pilsētā, kurā vajadzētu uzstādīt ūdens ņemšanas iekārtas.

    Pateicoties šo vēlēšanu rezultātiem, šovasar Maija parka bērnu rotaļu laukumā krāšņi ziedēja balzamīnes violetos toņos, bet pie Cēsu pilsētas sporta kompleksa uzstādīts dzeramā ūdens brīvkrāns. Tāpat, izvērtējot pieaugošo iedzīvotāju un tūristu plūsmu Cīrulīšu apkaimē, pašvaldība rada iespēju izvietot brīvkrānu arī pie Kosmosa izziņas centra. Vasaras laikā paplašināts arī Maija parka bērnu rotaļu laukuma gumijas segums un 20.septembrī uzstādītas šūpoles.

    Būvdarbus rotaļu laukumā veica SIA «JLD». Šūpoļu uzstādīšanas kopējās izmaksas – 23553,86 EUR ar PVN.

    Cēsu bērnu un jauniešu vēlēšanas ir Cēsu novada pilotprojekts sabiedrības līdzdalības aktivizēšanai, lai veicinātu un radinātu pilsētas jauno paaudzi demokrātiskā veidā paust savu viedokli par savas dzimtās vietas attīstību. Cēsu novada pašvaldība pilotprojektu īstenoja sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļu un Centrālo vēlēšanu komisiju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē