• Čaka ielā saglabās tikai vienu velojoslu

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    12. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Mārtiņš Otto
    Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šodien nolēma no 1. septembra mainīt satiksmes organizāciju Čaka ielā, saglabājot tikai vienu velojoslu.

    Velojosla tiks saglabāta virzienā uz centru. Sabiedriskais transports šajā virzienā brauks pa kopīgu joslu ar pārējiem mehanizētajiem transportlīdzekļiem, tika nolemts, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā vēlreiz izskatot jautājumu par eksperimentālo velojoslu saglabāšanu vai likvidēšanu Čaka ielā.

    Savukārt virzienā no centra velojoslas nebūs, bet tiks izveidotas divas joslas – viena sabiedriskajam transportam, bet otra – pārējam autotransportam.

    Tajā pat laikā Satiksmes departamentam uzdots līdz nākamā gada 1. aprīlim izstrādāt risinājumus, lai Barona ielu pārveidotu par gājēju un velosipēdistu ielu, vienlaikus tramvajam piešķirot kustības prioritāti.

    Iepriekšējā komitejas sēdē tika uzklausīti Satiksmes departamenta speciālisti, gan dāņu arhitekta un pilsētplānotāja Jāna Gēla biroja pārstāvji, gan dažādas nevalstiskās organizācijas un eksperti.

    Eksperimentu sākotnēji bija plānots īstenot līdz šī gada pavasarim, taču vēlāk tika nolemts to turpināt līdz 1. septembrim. Eksperimentā bija paredzēts nodrošināt pagaidu velojoslu Marijas un Čaka ielās posmā no Elizabetes ielas līdz Ērgļu ielai ekspluatāciju.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē