• Baltijas valstis un Polija apspriež robežu slēgšanu ar Baltkrieviju

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    16. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Baltijas valstis un Polija apspriež iespēju pilnībā slēgt robežas ar Baltkrieviju, un šis jautājums tiks galīgi saskaņots Varšavā vēl šomēnes, trešdien paziņoja Lietuvas iekšlietu ministre Agne Bilotaite.

    Pēc viņas teiktā, runa ir par reģionālu risinājumu.

    «Pirms nedēļas man bija saruna ar Polijas iekšlietu ministru. Mēs vienojāmies, ka tagad tehniskā līmenī koordinējam tehniskos soļus, algoritmus, kā izskatītos šāda reģionāla lēmuma pieņemšana, ja Baltijas valstis un Polija to darītu vienlaikus,» žurnālistiem Viļņā sacīja Bilotaite.

    «Gribu apliecināt, ka mēs pie tā strādājam gan tehniskā līmenī, gan politiskā līmenī – 28.[augustā] Varšavā ir plānota tikšanās, kurā piedalīsies Baltijas valstu un Polijas ministri, un mēs izstrādāsim pēdējās nianses, kā vajadzētu izskatīties tā dēvētajai sinhronajai [robežu slēgšanai],» viņa teica.

    Jau ziņots, ka Lietuvas valdība trešdien nolēma no piektdienas, 18.augusta, slēgt Šumskas un Tverečas kontrolpunktus uz robežas ar Baltkrieviju, ņemot vērā iespējamos draudus no Krievijas algotņu grupējuma «Vagner» kaujiniekiem.

    Lietuvas ministru kabinets šādu lēmumu pamatoja ar ģeopolitisko situāciju un nepieciešamību mazinātu draudu līmeni.

    Pēc Šumskas un Tverečas robežšķērsošanas punktu slēgšanas Lietuvā pie Baltkrievijas robežas turpinās darboties četri kontrolpunkti – Medininkos, Lavorišķos, Raigardā un Šalčininkos.

    Saskaņā ar Lietuvas un Polijas amatpersonu sniegto informāciju pašlaik Baltkrievijā atrodas aptuveni 4000 «Vagner» algotņu, daļa no tiem – pie robežas ar Lietuvu un Poliju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē