• Arī šogad ir pieejams Hospisa pakalpojums

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    3. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Labklājības ministrija nolēmusi arī nākamgad sniegt hospisa aprūpi mājās pilngadīgām personām, šoreiz lielāku uzmanību veltot arī Latgales iedzīvotājiem.

    Šis pakalpojums sniedz iespēju nedziedināmi slimiem cilvēkiem aiziet no šīs dzīves cieņpilni un kalpo kā liels atbalsts arī viņu ģimenēm.

    Pagaidām finansējums 187 350 eiro apmērā piešķirts pirmajiem trim mēnešiem. Jautājums par turpmāko finansējumu tiks skatīts Ministru kabinetā kopā ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu priekšlikumiem prioritārajiem pasākumiem likumprojekta Par valsts budžetu 2023. gadam un budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025. gadam.

    Labklājības ministrija jau uzsākusi tirgus aptaujas procedūru, kuras rezultātā būs skaidrs, kas šogad rūpēsies par nedziedināmi slimu pacientu labsajūtu to dzīves beigu posmā. Tiek lēsts, ka šogad šo iespēju varēs izmantot aptuveni 250 cilvēki Latgalē, Rīgā un Pierīgā. «Mēs kā Hospisa māja būsim atvērti līdz 31. decembrim, apkalpojot tos deviņus cilvēkus, kas līgumu par aprūpi noslēdza līdz 26. novembrim. Sākot ar 1. decembri, šo pakalpojumu turpinās sniegt tie, kuri uzvarēs Labklājības ministrijas konkursā,» stāsta sabiedriskā labuma organizācijas Hospiss lv pārstāve Inta Gerharde.

    Šogad Hospisa aprūpes māja iespēju cieņpilni aiziet no dzīves sniedza 133 cilvēkiem.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē