• Apskatāma izstāde «Cēsu novada mākslas balva 2023»

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra STATION
    17. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Cēsu Izstāžu nams atklājis rudens sezonu ar vizuālās mākslas konkursa izstādi «Cēsu novada mākslas balva 2023», kas skatāma līdz 3.decembrim.

    Jau ceturto gadu Cēsu Izstāžu nams aicina Cēsu novada māksliniekus piedalīties vizuālās mākslas konkursa izstādē «Cēsu novada mākslas Balva 2023» ar laikmetīgiem un sociāli aktīvi ievirzītus mākslas darbiem. Cēsu novada mākslinieki veido nozīmīgu pilsētas identitātes daļu, padarot pilsētas dzīvi neatkārtojami krāsaināku un radošāku. Konkursa izstāde tiek organizēta, lai izceltu Cēsu novada profesionālo mākslinieku veikumu un nozīmi Cēsu novada un Latvijas kultūras dzīvē. Katram māksliniekam ir savas izaugsmes, sasniegumu, padarīto un nepadarīto darbu un vērtību pārvērtēšanas laiks. Pa kādu ceļu mākslinieki ir virzījušies šī gada laikā? Vai mākslas darbu autoriem ir ar ko lepoties un ir ar ko sevi un Cēsu novada iedzīvotājus iepriecināt? Kādu redzējumu, izpratni un vērtības pārstāv autori?

    Izstāde apmeklētājiem būs pieejama no 6.oktobra līdz 3.decembrim. Izstādes noslēgumā gada balvai pieteiktos darbus vērtēs profesionāla žūrija. Ar Cēsu novada pašvaldības atbalstu māksliniekiem – konkursa dalībniekiem paredzēts finansiāls balvu fonds – viena Zelta, divas Sudraba un viena Skatītāju balva, kas tiks pasniegta apbalvošanas pasākumā 30.novembrī. Ikviens aicināts aktīvi iesaistīties un nobalsot par tīkamāko darbu!

    Gada balvas mērķis ir radīt laikmetīgus un sociāli aktīvi oversites mākslas darbus, veicināt un materiāli atbalstīt Cēsu novada mākslinieku radošo darbību, kā arī popularizēt Cēsu pilsētas un novada profesionālos māksliniekus un viņu radītos darbus.

    Iesniedzamie darbi var pārstāvēt visus vizuālās mākslas žanrus – glezniecību, grafiku, tēlniecību, keramikas, metāla, ādas, stikla mākslu un citas tehnikas. Dalībai izstādē un gada balvā iesniedzami vizuālās mākslas darbi, kurus realizējuši Cēsu pilsētā, Cēsu novadā dzīvojošie vai ar pilsētu un novadu saistīti profesionāli mākslinieki.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē