• Aiztur divas sievietes par zagtu apģērbu tirgošanu

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Oktobra beigās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvades Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas darbinieki, veicot procesuālās darbības, atklāja un aizturēja divas sievietes, kuras interneta platformā tirgoja tirdzniecības vietās nozagtus apģērbus. Kratīšanu laikā pie sievietēm dzīvesvietās Valsts policija izņēma, iespējams, nozagtus apģērbus, ierīces, ar kuru palīdzību var noņemt no apģērba magnētisko drošības elementu, skaidru naudu, automašīnu un narkotiskās vielas.

    Šī gada 26. oktobrī Valsts policijas darbiniekiem izdevās aizturēt divas sievietes, kuras ilgstoši bija tirgojušas nelegāli iegūtu apģērbu. Kā policijai izdevās noskaidrot, tad sievietes par tirdzniecības vietu izvēlējās kādu sociālo tīklu platformu, kur piedāvāja pa lētākām naudām iegādāties apģērbus no dažādiem Latvijā pieejamiem veikaliem. Lai pircējs savā īpašumā iegūtu kāroto apģērbu, viņam bijā jāaiziet uz kādu no veikaliem, jāpielaiko sev vēlamais apģērbs un jānosūta attēls tirgotājai ar sev vēlamo apģērbu, kā arī apģērba izmēru. Saņemot pasūtījuma bildi no pircēja, viena sieviete devās uz konkrēto tirdzniecības vietu un nozaga pasūtīto apģērba gabalu, un pēc tam to nosūtīja savam klientam.

    Valsts policija noskaidroja, ka šajā shēmā, iespējams, ir iesaistītas divas sievietes – 1991. gadā dzimusī sieviete organizēja saziņu ar pircējiem, savukārt otra, 1987. gadā dzimusī sieviete, devās uz tirdzniecības vietām un nozaga pasūtīto apģērbu. Valsts policijas amatpersonas veica kratīšanu sieviešu dzīvesvietās, kur izņēma lielu skaitu, iespējams, zagtu lietu, kā arī ierīces, ar kuru palīdzību var noņemt no apģērba magnētisko drošības elementu. Tāpat tika izņemta skaidra nauda, automašīna.

    Vienas sievietes dzīves vietā tika arī atrastas narkotiskās vielas, kurām ir nozīmētas ekspertīzes, lai noteiktu precīzu svaru un izcelsmi.

    1987. gadā dzimusī sieviete jau iepriekš ir nonākusi policijas redzes lokā par zādzību veikšanu. Par šo gadījumu Valsts policija ir uzsākusi vairākus kriminālprocesus. Viens process sākts pēc Krimināllikuma 180. panta, proti par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Vēl viens process sākts pēc Krimināllikuma 314. panta – par mantas, kuras vērtība nepārsniedz ievērojamu apmēru, iegādāšanos, glabāšanu vai realizēšanu, apzinoties, ka tā iegūta noziedzīgā kārtā – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Tāpat uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta, proti par narkotisko un psihotropo vielu neatļauta izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu.

    Tiesa sievietēm piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

    Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē