• Aizsaulē devies koristu mīlētais Dziesmusvētku virsdiriģents Jānis Zirnis. Kolēģi dalās sirsnīgās atmiņās

    Sabiedrība
    Marta Kalniņa
    2. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jānis Zirnis.
    Foto: Latvijas diriģentiu asociācija
    Jānis Zirnis.
    79 gadu vecumā miris Dziesmu svētku virsdiriģents un pedagogs Jānis Zirnis.

    Jānis Zirnis bijia Vispārējo Dziesmu svētku virsdiriģents, vadīja Rīgas Latviešu biedrības sieviešu kori «Ausma», Ogres kultūras centra jaukto kori «Ogre» un Dobeles jaukto kori «Sidrabe». Zirnis bija arī Saldus un Dobeles apriņķa virsdiriģents un izcils pedagogs. Viņa īpašā kora dziesma bija «Jāņu vakars». 

    «Lai viegli… Mans skolotājs,» daloties ar sēru ziņu, atzina diriģents Ints Teterovskis. 

    «Balta un skumja diena. 
    Šodien aizsaules korim pievienojies Maestro un daudzu mūsu Skolotājs Jānis Zirnis. Tur priekšā jau daudzi Jāņa cīņu un ceļa biedri – džeza draugi, diriģenti, kolēģi mūzikā, koristi, daudzi citi laikabiedri.
    Jānis Zirnis bijis arī mans SKOLOTĀJS profesijā un dzīvē. Paldies, Jāni! Lai debesu korī skanīgs Jāņuvakars!» atvadu vārdos pauda diriģente Aira Birziņa.

    Ar skumjas sirsnības piepildītu ierakstu sociālajos tīklos no diriģenta atvadās koris «Ogre»:       «Šādi ieraksti netop viegli. Lai gan šīs ir gaišas skumjas, zinot, ka visi atcerēsimies mūsu Maestro ar vieglu smaidu, labsirdību un savējā sajūtu. Reiz koris «Ogre» mīlestību uz SAVU diriģentu ietērpis vārdos un tāds viņš arī vienmēr paliks starp mums: 
    Jānis Zirnis, ir divējāds. Pirmais, šķietami mūždien nopietnais un stingrais, dažbrīd pat skarbais Jānis, kurš, jau ar katra jauna skaņdarba pirmajām notīm, grib no kora izvilkt mākslu. Tiešs un atklāts. Toties tas otrais ir daudz interesantāks! Tas Jānis ir ar bērna sirsnīgo dvēseli un nebēdnīgu dzirksteli acīs. Ar priecīgiem atmiņu stāstiem par aizlavīšanos no armijas un lustīgu muzicēšanu ballītēs. Ar lielisku humora izjūtu un spēju pavilkt uz zoba.Viesmīlīgs un izpalīdzīgs. Neparedzams, un tieši ar to aizraujošs! Maestro!
    Lai viegls tālāk ejamais ceļš mūžībā…»

    Par ieguldījumu valsts kultūras dzīvē Zirnim 2008. gadā piešķīra Triju Zvaigžņu ordeni.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē