• FOTO: Īrijas ragana Bembija Eirovīzijas finālā liks lietā maģiju. Viņa uzstāsies pirms Dona!

    Eirovīzija
    Marta Kalniņa
    11. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Bembija liks lietā visus savus ieročus.
    Foto: Publicitātes foto
    Bembija liks lietā visus savus ieročus.
    Latvijas pārstāvis mūziķis Dons šodien Eirovīzijas finālā uzstāsies uzreiz pēc visvairāk aprunātā un burvestībām piepildītākā Īrijas pārstāves priekšnesuma. Vai nav maģiski?

    Ja latvietis Dons no lielākās daļas Eirovīzijas fināla dalībnieku atšķiras ar savu vizuāli mierīgo, taču vokāli un emocionāli spēcīgo priekšnesumu, tad uz savas konkurentes īrietes Bambie Thugh fona viņš izcelsies divtik. Interesanti, ka tieši viņa – visaprunātākā un izaicinošākā dalībniece šā gada konkursā – uzstājas pirms Latvijas priekšnesuma.

    31 gadu vecā īriete Bembija Reja Robinsone jeb Bambie Thugh ar savu dziesmu Doomsday Blue skatītājos raisījusi spēcīgas emocijas – izbrīnu, bailes, neizpratni un pat riebumu, taču finālā viņa ir iekļuvusi. Tomēr pat pašiem īriem nav vienprātīgas pārliecības, ka šāds priekšnesums ir rādāms Eiropai. Tas ir tik baiss un dīvains, ka pirms konkursa

    Īrijā bijuši vairāki mēģinājumi atcelt Bambie Thugh došanos uz Malmi.

     Februārī 200 Īrijas kultūras darbinieku iesniedza petīciju, lai liegtu Bembijai pārstāvēt Īriju starptautiskajā dziesmu konkursā. Viņa savā dziesmā izsmejot īru tradicionālo kultūru. Bembija atbildēja: «Ja nevēlaties, jums nav jādodas kopā ar mani šajā piedzīvojumā. Neizšķērdējiet savu dzīvo, lai kādu nīstu, un nedusmojieties, ja neesmu aizmirsusi spēles un prieka garšu, jo jūs to esat aizmirsuši!»

    Bembija prot pārsteigt...
    Bembija prot pārsteigt...

    Aprīļa beigās sekoja otrais mēģinājums apturēt Bembiju. Vairāk nekā 400 Īrijas mākslinieku parakstījuši atklātu vēstuli, kurā aicina viņu nedoties uz Malmi un nestāvēt uz vienas skatuves ar izraēlieti. «Neviens, kuram ir sirdsapziņa, Eirovīzijā šogad nepiedalītos,» uzsvērts vēstulē. Bembija nepadevās.

    Bambie Thugh sevi uzskata par nebināru personu un izceļ savu piederību LGBT+ kopienai.

    Tas, kā viņa izskatās un uzvedas uz skatuves Malmē, nav tikai vienreizējs šovs. Viņa sajūsmina un šausmina publiku ar savām izdarībām un uzvedību. Arī Bembijas bildes sociālajos tīklos liek šermuļiem skriet pār kauliem.

    Vienā brīdī viņas tēls ir provokatīvi seksīgs, jau nākamajā – viņa ir bālais zēns uzvalkā, lateksa astoņkājis vai maģiska feja.

    Taču tieši raganas tēls Bembijai esot vistuvākais.

    Viņa nodarbojoties ar burvestībām, par ko bieži runā gan savās dziesmās, gan intervijās.

    Arī Eirovīzijas dziesma esot maģisku kodu pārpilna. Tie, starp citu, esot redzami arī uz viņas ķermeņa. Savā dziesmā Bembija runā par salauztu sirdi, meliem un nelaimīgu mīlestību. Bembija uz skatuves dancina velnu un beigās paziņo: «Kronējiet raganu!»

    Vai viņai izdosies noburt visu Eiropu un izcīnīt uzvaru dziesmu konkursā? To mēs redzēsim jau šajā vakarā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē