• Apprecējušies rakstnieks Jānis Joņevs un dramaturģe Anete Konste

    Kāzas
    Estere Jansone
    24. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Anete Konste/Facebook
    Pavasarīgās noskaņās kāzas nosvinējis latviešu literātu pāris Anete Konste un Jānis Joņevs.

    Nupat jāvārdu viens otram teikuši pazīstamais latviešu rakstnieks, romāna «Jelgava 94» autors Jānis Joņevs un dramaturģe Anete Konste. Pāra ceļi iepriekš mijušies vairākos projektos, kur draudzība pāraugusi mīlestībā. Abi ir kopā jau vairākus gadus.

    Pāris gredzenus mija neformālā gaisotnē. Abi izvēlējušies gaisīgus tērpus, Anetei mugurā bija bohēmiska stila kleitiņa, bet Joņevs kāzu dienā bija tērpies baltā kreklā un pelēkās biksēs. Līgava un līgavainis bija saskaņojuši apavus – abiem kājās bija baltas kedas.

    Par pāra kāzām iepriekš liecināja Anetes vecmeitu ballītes incidents, kas rezonēja arī medijos.

    Jānis Joņevs (1980) ir rakstnieks, dramaturgs. Romāna «Jelgava 94» (2013), stāstu krājuma «Tīģeris» (2020), dokumentāla detektīvromāna «Decembris» (2022) un prozas grāmatas «Pazudis» (2023) autors. Debijas romāns «Jelgava 94», kas vēsta par 20. gadsimta 90. gadu Jelgavu un jauniešu aizraušanos ar alternatīvo kultūru un smagā metāla mūziku, saņēmis vairākas godalgas, kā arī tulkots vairāk nekā desmit valodās. 2019. gadā pēc grāmatas motīviem uzņemta režisora Jāņa Ābeles filma. Šobrīd pēc romāna motīviem ir uzvesta luga Latvijas Leļļu teātrī.

    Anete Konste ir Latvijas autore un dramaturģe, kas ir pazīstama ar savu darbu teātrī un literatūrā. Viņa ir pabeigusi kultūras menedžmenta maģistra studijas un ir aizņemta ar visplašākā spektra rakstu darbiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē