• 8 dabiskas metodes smaku iznīcināšanai

    Māja
    Dace Rudzīte
    Dace Rudzīte
    19. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Magrig / Shutterstock
    Ēdiena gatavošana, mājdzīvnieku spalvas un pakaiši, cigarešu dūmi, mitrums… Ir daudz dažādu iemeslu, lai mājoklī rastos nepatīkams aromāts. Ja šķiet, ka no tā nekādi nevari tikt vaļā, izmēģini kādu no šīm pārbaudītajām metodēm.
    1. Patīkamu smaržu buķeti rada aukliņās savērtas un uz nagliņas sakarinātas zālītes un tējas, piemēram, vīgriežu, jasmīnu un piparmētru buntītes.
    2. Patīkama smarža būs arī no tikko grauzdētas, maltas kafijas.
    3. Patīkamu aromātu var radīt, cepeškrāsnī ieliekot kanēli – uz cepamā papīra uzber kanēli un uz kādu laiku ieslēdz cepeškrāsni.
    4. Tie, kam patīk, var dedzināt vīraku jeb smaržu kociņus. Var kvēpināt kaltētus lavandas zariņus, kadiķi, piparmētru, rozmarīnu un timiānu. Jārēķinās gan ar to, ka dabiskais vīraks nes līdzi arī īstu dūmu aromātu un ēterisko smaržu, kas raksturīga konkrētajam augam. Zariņu vai nelielu pušķīti aizdedzina, turot to virs trauciņa, nopūš uguni un tad atstāj kūpēt. Process ir visai intensīvs un ātrs, ne tāds, kā dedzinot sintētisko vīraku, kas var kūpēt stundu.
    5. Vēsā laikā uz sakurinātās plīts malas var salikt mandarīnu un apelsīnu miziņas, no kurām izplatās patīkams ēterisko eļļu aromāts.
    6. Plīts un krāsns kurināšana ar malku rada ne tikai mājīgu siltumu, bet arī unikālu smaržu. Turklāt regulāra kurināšana izsilda māju un neļauj uzkrāties mitrumam, kas rada specifisku smaku.
    7. Lai māja nesavilktos ar ēdiena smaržām, gatavošanas laikā uz nelielas uguns var uzlikt pannu ar ūdeni, kurā ieliets neliels daudzums galda etiķa.
    8. Tabakas smaku no mājas var dabūt laukā, ja atver logu un dažādās vietās saliek slapjus frotē dvieļus. Cits variants – aizdedzina vairākas sveces.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē