• Autovadītājs policijai piedāvā kukuli 1305 eiro apmērā

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra STATION
    29. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Zane Bitere/LETA
    20. augustā kāds automašīnas «Audi» vadītājs Dobeles pusē sagādājis sev pamatīgas nepatikšanas.

    Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Rietumzemgles iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas Dobeles novadā, veicot satiksmes uzraudzību, uz ceļa Dobele – Lestene – Tukums pulksten 20.34 apturēja kādu 1981. gadā dzimušu «Audi» vadītāju, kurš bija sēdies pie stūres 1,41 promili lielā alkohola reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

    Par šo pārkāpumu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu Brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

    Transportlīdzekļa vadītājs pārkāpumu konstatēšanas brīdī sapratis, ka sods par veiktajiem pārkāpumiem būs bargs, un, vēloties no tā izvairīties, lēma par labu vēl vienai nelikumīgai rīcībai: mēģinājis ar citu dokumentu kopumu amatpersonām nodot arī 50 eiro naudas banknoti un savas darbības nav pārtraucis, paaugstinot summu un jau atklātākā veidā turot rokās vairākas banknotes ar kopējo summu 1305 eiro.

    Ņemot vērā šo rīcību, papildu kriminālprocesam par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, vīrietim tika uzsākts vēl viens kriminālprocess par kukuļdošanu.

    Par šo pretlikumīgo darbību uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

    Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē