Rakstniece Lelde Kovaļova: Kamēr pati neieraudzīju vardarbību, to tik labi neizpratu

Kinoproducente Lelde Kovaļova nupat skatītāju vērtēšanai nodevusi sava vīra, scenārista un režisora Vlada Kovaļova jaunāko lolojumu – seriāla Nelūgtie viesi otro sezonu. Spēlējot galveno aizskatuves lomu, viņa arī priekšplānā ir spilgta un pamanāma. Lelde ir arī piecu romānu autore un astoņus gadus vecā Daniela mamma, un, citējot aktieri Andri Daugaviņu – ar savu enerģiju viņa varētu ražot elektrību!
Lauma Lūse-Kreicberga
Foto: no personiskā arhīva (Valentīna Abrazeja)

– Pirms pieciem gadiem uzrakstīji savu pirmo romānu Bezvēsts pazudušās. Šodien ir izdoti jau pieci! Tandēmā ar vīru radīti divi seriāli, katrā pa divām sezonām, turklāt seriāls Nelūgtie viesi nominēts arī Lielā Kristapa balvai… Vai tev pašai nešķiet, ka tu dzīvo turbo ātrumā?
– Tieši vakar iedomājos, ka esmu iekāpusi ātrvilcienā un nevaru no tā izkāpt. Bet arī negribu! Jo esmu ieguvusi iespēju darīt to, kas man vislabāk padodas un patīk. Man šķiet, ka jaunībā ir jāiet un jādara, jo šobrīd ir enerģiskākie gadi. Divdesmit gadu vecumā man bija kompleksi un nepārliecinātība, bet tagad ir sajūta, ka pazīstu sevi un gribas darboties. Piekrītu tam, kurš teicis – ja tu atrodi dzīvē savu aicinājumu, tu nestrādāsi nevienu dienu! Mana dzīves misija ir kino un literatūra, taču man patīk izmēģināt spēkus arī uzņēmējdarbībā, aizraujos ar fitnesu, iespējams, gribētu iegūt arī fitnesa trenera sertifikātu…

Kamēr es pati radinieku vidū neieraudzīju vardarbību, to tik labi neizpratu.

Kad ar dažu mēnešu starpību tika apstiprināta mana debijas romāna iznākšana un noslēgts pirmais sadarbības līgums ar TET par seriāla Bezvēsts pazudušās veidošanu, sapratu, ka šo iespēju nedrīkstu izniekot – tā jāizmanto pilnībā! 

– Vai, šajā ātrvilcienā braucot, izdegšanu neesi piedzīvojusi?
– Drīzāk to piedzīvoju agrā jaunībā, kad septiņus gadus nostrādāju vienā darbavietā – par tirdzniecības vadītāju telemārketinga uzņēmumā. Tā bija brīnišķīga pieredze, ļoti daudz iemācījos, bet pēdējos darba gados katru rītu, braucot uz darbu, krustojumā gribēju pagriezt stūri un doties citā virzienā. Jo es gribēju kaut ko citu – stāstīt stāstus un radīt kino, būt uzņemšanas laukumā. Mana mamma visu mūžu ir nostrādājusi degvielas uzpildes stacijā.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē