Aktrise Indra Burkovska: Kad man atrada to onkoloģiju, neticēju un izmuku no slimnīcas

Aktrisei Indrai Burkovskai beidzamie gadi atnesuši interesantas lomas, taču dzīvē šis viņai esot pārvērtēšanas un šaubu laiks. Skumji skaistajā filmā Pastkarte no Romas Indras spēlētā Alvīne, kuras atmiņu pamazām un nežēlīgi izdzēš Alcheimers, ir tik aizkustinoša un patiesa, ka ļoti būtu gribējies, lai ne tikai filma, bet tieši viņa saņem Lielo Kristapu!
Aiva Kanepone
Aiva Kanepone
Foto: Matīss Markovskis. Stils: Agija Vismane

Mēs runājamies Nacionālā teātra krēslainajā dāmu ģērbtuvē, kur uz gaišzaļās sienas iemūžināti teātra sen aizgājušo un šodienas aktrišu vārdi. Jaunībā Indras sapnis bija spēlēt šajā teātrī, un tas piepildījās – te pavadīti jau gandrīz 20 gadi! Indra runā ar garām pauzēm un pārdomām un atzīstas, ka šajā pārvērtēšanas laikā baidās – vai tas, ko teikusi šodien, rīt pašai vairs liksies patiesība. 
Esmu nopirkusi biļeti un vakarā pēc intervijas eju noskatīties izrādi «Spēlēju, dancoju» – pirmajā izrādes daļā Indra Moderes lomā iemieso sulīgu tautas balsi, bet otrajā košsarkanā samta kostīmā spēlē Ceturto velnu. Tāda daudzkrāsaina profesija. 

 

– Skatoties Lielā Kristapa apbalvošanu, biju pilnīgi pārliecināta, ka balva par labāko sieviešu lomu pienākas jums! Jutos vīlusies, kad to nepiešķīra. Līdzīga sajūta bija, kad bijāt nominēta par Jūrnieka lomu Daces Pūces filmā Bedre. Tās, protams, ir tikai balvas. Kas ir jūsu īstais gandarījums par labām lomām?
– Par Jūrnieku esmu saņēmusi tik daudz labu vārdu! Toreiz, kad šo lomu izvirzīja Kristapam, es biju redzējusi visas pārējās nominētās filmas, un man likās, ka balva noteikti pienākas Jūrniekam! Tā gan bija jāpiešķir arī grima māksliniecei Anetei Šidlovskai, kura šo tēlu veidoja, – tas bija īsts meistardarbs! Žēl, ka tā nenotika!

Lielākais brīnums joprojām ir dzīvība, un mums atliek tikai to dzīvi mīlēt.

Man jau arī gadi iet uz priekšu. Bet tam jātiek pāri. Tā kā vienreiz esmu to ļoti sāpīgi pārdzīvojusi, tad par Alvīnes lomu to uztvēru daudz mierīgāk. Un nav jau teikts, ka cits nav to vairāk pelnījis! Jāpriecājas par to, kas ir.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē