Kombuča, maize un mīlestība. Viesojamies Daugavlejās

Eksperimentējot ar garšām un dzīvi, Miglinieki nonākuši laukos Jēkabpils pusē, kur ielikti stingri pamati pašu izlolotajam kombučas zīmolam. Tur viņi aizvien mācās dzīvi – lēnāk un izjustāk.
Egita Galiņa
Foto: Ieva Andersone

Miglinieku dosjē

  • Pēdējos divus gadus Jānis un Zane Miglinieki par savām mājām sauc Daugavlejas, kas atrodas Jēkabpils novada Krustpils pagastā.
  • Jānis ir izstāžu un ekspozīciju kurators Krustpils pilī. Savukārt Zane ieguvusi izglītību audiovizuālajā mediju mākslā un iepriekš strādājusi ar dažādiem projektiem pasākumu aģentūrā Eži. Šobrīd dzīvē pāršķirta jauna lapa, vairāk laika veltot kombučas biznesam un pirmdzimtā ienākšanai ģimenē.
  • Abi kopā izlolojuši kombučas zīmolu Botanical shaman, botanicalshaman.lv. Pēc šī paša nosaukuma var atrast arī Facebook un Instagram.

 

Sekojot Zanes atsūtītajām norādēm, no Rīgas–Daugavpils šosejas nogriežamies vietā, kur ceļmalu rotā iespaidīga izmēra laukakmens ar visnotaļ intriģējošu nosaukumu – Prižu Avēnija. To caurbraucot, nonākam arī Daugavlejās, kaut par lejām tās īsti nenosauksi! Vairāk nekā simt gadu vecā māja, kurā Miglinieki saimnieko roku rokā ar Zanes ģimeni, atrodas pašā Daugavas krastā, krietnu pārdesmit metru augstumā virs upes ierastā tecējuma. «Plūdu laikā šeit, kraujas augšā, esam drošībā, taču vižņu iešana gan veicina krasta eroziju. Senākos laikos tas esot bijis diezgan laidens, līdz Daugavai pat govis varēja ganīties!

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē