Veselības ministrs Hosams Abu Meri: Man raksta, lai es vācos prom no valsts

«Man personīgi ir ļoti svarīgi, ka mazā Latvijas zeme ir drošībā. Mani tā kaitina, kad dzirdu, ka te viss slikti!» saka jaunais veselības ministrs Hosams Abu Meri. Jaunais amats sagriezis pacientu iecienītā ārsta dzīvi kājām gaisā, bet Hosams atkārto: «Ir kara laiks, lietas ir jāsakārto, un es nebaidos!»
Gundega Gauja
Gundega Gauja
Foto: Māris Kreicbergs

– Tieši pirms 30 gadiem no Libānas ieradāties Latvijā studēt medicīnu un nu esat kļuvis par mūsu veselības ministru. Tas ir pamatīgs dzīves pavērsiens! Kā jums pašam šķiet – kā tas ir izdevies?
– Tas ir bijis milzīgs darbs! Pirmos sešus gadus studēju par ārstu, pēdējais mācību gads bija pārdomu laiks – palikt Latvijā vai braukt prom. Tomēr paliku un turpināju rezidentūrā, tad specialitātē. Tajā laikā pasaulē notika dažādi incidenti – bija 11. septembra notikumi Amerikā, nestabilā drošības situācija manā dzimtenē Libānā, kari Tuvajos Austrumos – tas viss lika domāt par palikšanu šeit. Te apprecējos, sāku strādāt, integrējos. Ieguvu pilsonību. Kopš 1993. gada, pat vēl nezinot latviešu valodu, vienmēr skatījos TV Panorāmu, gāju uz bibliotēku lasīt avīzes, tad jau parādījās internets. Man vienmēr patikusi politika, interesējos par to jau kopš bērnības Libānā. Sekoju līdzi Latvijas politiskajai dzīvei – kā iestājāmies Eiropas Savienībā, NATO, un tas viss mani arvien vairāk vilka uz politisko darbību. Politikā nokļuvu, visu laiku paralēli strādājot par ārstu gan Rīgā, gan ārpus tās. Esmu lasījis lekcijas, man patīk uzstāties auditorijas priekšā – tas viss veidojis to kapitālu, palīdzējis iegūt cilvēku atbalstu. Kad man vaicāja, vai esmu gatavs kļūt par ministru, teicu – jā!

Katru dienu ir vēstules gan krievu, gan latviešu valodā, lai es vācos prom no valsts, ka es zogot naudu, ka dzīvojot tādu ērtu dzīvi!

– No publiski atrodamās informācijas izriet, ka joprojām strādājat par ārstu trijās dažādās darbavietās. To var apvienot?
– Vairs nevar. Pusotra mēneša neesmu pieņēmis nevienu pacientu, ministra darbs paņem visu laiku. Tagad mājās mēdzu būt tikai ap vienpadsmitiem vakarā un vēl ņemu līdzi dokumentus lasīšanai. Tomēr reizi mēnesī pieņemšu pacientus, bet tas būs manās brīvdienās, piemēram, nākamsestdien būšu Jelgavā. Jo nevar palikt par ārstu, neko nedarot, īpaši, ja esi endoskopists!

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē