Sonora Vaice: Psiholoģiju sāku mācīties tāpēc, ka nesapratu, kāpēc jūtos tā, kā jūtos

Kādā brīdī ievaicājos – vai jums ir skaista dzīve? Un Sonora Vaice, ne mirkli neminstinoties, atbild: «Jā. Man patīk viss, kas ir bijis. Ir bijis viegli un bijis grūti. Ir bijis skaisti un bijis ļoti smagi. Bet tas bija mans ceļš.»
Gunta Šenberga
Foto: Matīss Markovskis. Stils: Agija Vismane

Mēs ar Normundu esam ilgi dzīvojuši kopā, un mums joprojām ir ļoti labas attiecības, un es par viņu pārdzīvoju. Viņš ir manu bērnu tēvs.

«Vasarā beidzot likās, ka cilvēki ir atdzīvojušies, sāk iet uz koncertiem. Arī septembris bija ļoti jauks ar daudziem labi apmeklētiem koncertiem. Augustā piecas dienas Ikšķilē notika 4. Starptautiskais Operetes festivāls, un likās, ka dzīve ir atgriezusies. Tā bija ļoti laba sajūta, kas ļāva atkal uzelpot. Gribas ļoti lūgt un cerēt, lai rudenī atkal nesāktos jauni ierobežojumi un šī labā sajūta atkal nepārtrūktu. Diemžēl ierobežojumu un ekonomiskās situācijas dēļ ļoti daudzi ir pārgājuši no koncertu apmeklēšanas klātienē uz skatīšanos youtube. Kad mūziķi un aktieri nevarēja strādāt, tieši tāpat nevarēja strādāt arī cilvēki daudzās citās jomās. Vieglāk varbūt klājās tiem, kas strādāja pie datora, bet cilvēkiem, kuri strādā kafejnīcās, skaistumkopšanā un citur, kur svarīga ir klātbūtne, budžetā ir iesisti lieli robi, un tagad viņi mēģina restaurēt savas finansiālās iespējas. Liela daļa arī ļoti satraukušies par komunālajiem maksājumiem, un nevar viņiem pārmest nenākšanu uz koncertu – ja biļete maksā kaut vai divdesmit eiro, diviem tie ir jau četrdesmit. Ja gribas paņemt līdzi kādu no lielākajiem bērniem vai omi, padzert kafiju – vēl vairāk, un ģimene, kas saņem parastu cilvēku algu, diezin vai var to atļauties. Tomēr es ceru uz labāko – ka mēs varēsim strādāt un varēsim tikties jau 13. oktobrī koncertzālē Cēsis dzīvesprieka un mīlestības pilnā programmā Musique d’amour

* * *
«Kamēr viena dzīves sfēra – iespēja uzstāties – tika nogriezta, bija daudz vairāk laika mācīties jaunas lomas, domāt par jauniem projektiem un idejām. Ļoti daudz trenējos un uzlaboju savas vokālās prasmes. Taču cik ilgi?

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē