Sievietes bieži neapzinās sava klēpja varu. Kā atgūt libido?

Seksuālās enerģijas fenomens ir pati esība – degviela dzīvei, mūsu elektrostacija, lai radītu, lai konkurētu. Tā ir dzīvības un veselīgu ambīciju enerģija, jaudīgākais attīstības resurss, uz kā turas it viss šajā pasaulē. Kā atgūt seksuālo enerģiju, ja tā ir iesnaudusies?
Eva Lapsa
Foto: Shutterstock

Dodot saņemsi arī pati. Jo visa dzīve eksistē caur seksu, viss izaug no tā – ja seksuālā enerģija plūst brīvi… 

Vasara zied smaržodama, bet esmu apdzisusi. Zudusi iedvesma vilināt, mīlēties, gribēt. Vieglāk ir asarot – pasaules fons stindzina. Mīļotais man intīmi pieskaras, bet es jau kuru dienu jutekliski atbildēt nespēju – kārojas vienkārši saritināties viņam līdzās un tikai parunāt. Kur mani mirdzošie spārni?
Pazudis kaislīgais dvēseles un ķermeņa stāvoklis, kad jūtos atvērta vīrieša uzmanībai, pieņemu sevi un ļaujos plūdumam. Kāpēc to gribēt, ja pasaule asiņo? Lai dzīvotu. Lai atjaunotos. Pārmaiņu treneris liek man iztaisnoties un pirmām kārtām «saredzēt labo, kas apkārt», tad «domās ieskaut sevi spēka un vitalitātes kupolā». Un droši ļauties seksam ar mīļoto pat tad, kad pirmajā mirklī šķiet – nebūs spēka. Dodot saņemsi arī pati. Jo visa dzīve eksistē caur seksu, viss izaug no tā – ja seksuālā enerģija plūst brīvi… 

Seksuālās enerģijas fenomens ir pati esība – degviela dzīvei, mūsu elektrostacija, lai radītu, lai konkurētu. Tā ir dzīvības un veselīgu ambīciju enerģija, jaudīgākais attīstības resurss, uz kā turas it viss šajā pasaulē. 

Koka penis, meiteņu bizes…

Jā, saplakušu seksuālo enerģiju var gudri reanimēt. Kā pretrunīgs, tomēr sakrāls process tas zināms it visās senajās kultūrās – gan ķeltu pusnakts sabati maijā, gan Taizemes Pī Ta Khon svētki ar dieva Šivas peni simbolizējošu koka fallu kā centrālo atribūtu, gan japāņu Hounen Matsuri – peņa svētki, kad kabatā jāliek kāds falla formas suvenīrs, bet īpaša procesija nes karogu ar detalizētu peņa attēlu, gan turkmēņu Kirkmolla, kad 40 grādu karstumā jaunas sievietes zīda kleitās ievīstās biezos vilnas mēteļos, lai veltos lejup pa īpašā kalna nogāzi, gan brazīliešu Festa Junina, kam par godu sievietes pin bizes un uzkrāso vasarraibumus, vai saulgriežu auglības rituāli baltiem ar kailuma svinēšanu pilnbrieda pļavās.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē