No tiesneses par interneta zvaigzni. Pensionāres Otīlijas Kastroles pārsteidzošais stāsts

Visu mūžu nostrādājusi par tiesnesi, juriste Velga Gailīte devusies pensijā, iemainījusi Rīgu pret pieticīgu namiņu laukos un atzīst, ka sākusies pilnīgi cita, jauna dzīve. «Kas cilvēkam ir galvenais? Lai būtu nākotnes izjūta, būtu, ko plānot un cerēt,» pārliecināta Velga, kura savu laimīgo pensionāres dzīvi laukos rāda sociālajos tīklos ar izdomātu vārdu Otīlija Kastrole.
Ilze Klapere
Foto: Matīss Markovskis un no personiskā arhīva (Ance Kalniņa)

Iepazīšanās ievads

Kad Otīlijas Kastroles ierakstus pamanīju sociālajā platformā Instagram, mani uzrunāja stils, kādā viņa apraksta vienkāršas ikdienas lietas, piedzīvoto savos laukos un izbraucienos, kā priecājas par katru dienu un dzīvi kopumā. Sirsnīgi, atklāti, iedvesmojoši! Arī bildes un video interesanti un pārdomāti. Bet, ko tur liegties, vēl mani uzrunāja Otīlijas vecums, kas nav tipisks šajā sociālajā vietnē – nē, nav jau tā, ka dāmas tuvu septiņdesmit te nevarētu atrast, bet tomēr. Tādu, kas ne tikai skatās, ko raksta un stāsta citi, bet aktīvi dara to pašas, nav nemaz tik daudz.

Ne reizi vien, lasot viņas ierakstus, esmu nodomājusi – es arī tā gribētu justies un dzīvot, kad būšu līdzīgos gados! Un nolēmu, ka par Otīliju ir jāpastāsta arī IEVAS Stāstu lasītājiem. Lūk, daži viņas ieraksti, lai jums būtu priekšstats, par ko runāju. Jā, un pēdējais ir dzejolis, kura autore ir Džanete – vēl viena Velgas Gailītes personības daļa. Viņa pati sevi tā pasniedz – Velga ir īstais vārds, Otīlija ir sociālo tīklu vārds, bet dzejas rindas pieder Džanetei.

Saka, ka lielīties ir slikti, bet vēl sliktāk ir, ja nav ar ko lielīties. Es lielos ar svētdienu. Labi, nav tikai mana, bet ir tik daudz cilvēku, kuri to nesvin… strādā, dara ikdienas darbus, nesvētī. Es kādreiz darīju tāpat. Šķita, ka svētdienas ir vienīgās dienas, kad var izdarīt nepadarītos nedēļas darbus. Bet nekad, nekad tas svētību nenesa. Tas bija kā ūdeni liet caurā sietā.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē