Mūzikas nama Daile saimniece Anda Zadovska – meitene, kura auga pilī

«Kad ieskatās manā CV, rodas iespaids, ka tas cilvēks nav zinājis, ko dzīvē grib darīt,» smejas mūzikas nama Daile saimniece Anda Zadovska. 13. novembrī mūzikas nams svinēs 10 gadu jubileju, un izskatās, ka Andai tas bijis jau zvaigznēs ierakstīts.
Līga Blaua
Līga Blaua
Foto: Jānis Saliņš

Liktenis iedeva iespēju

Nu, tad ieskatīsimies tajā Andas CV! Paralēli mācībām Jaunpils vidusskolā apguvusi flautas spēli Dobeles bērnu mūzikas skolā. Pēc vidusskolas beigšanas ieguvusi tautas deju kolektīvu vadītājas diplomu Latvijas Kultūras koledžā. Absolvējusi Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāti. Strādājusi par servisa menedžeri restorānā Čarlstons, bijusi komercdirektore Andreja Žagara restorānu tīklā, valdes priekšsēdētāja restorānā Sarkans, valdes priekšsēdētāja kosmētikas firmā Margaret. 2008. gadā izveidojusi savu uzņēmumu Ars Nova un sākusi nodarboties ar kultūras pasākumu producēšanu. Kopš 2013. gada – mūzikas nama Daile īpašniece. Producente brīnišķīgām programmām, kas desmit gados tajā skanējušas. Nebūs pārspīlēts, sakot, ka mūzikas nams ir viena no Raimonda Paula iecienītākajām skatuvēm, kurai katru gadu viņš rada vismaz vienu jaunu programmu.

«Esmu ārkārtīgi pateicīga Maestro, ka viņš ar mums sadarbojas,» saka Anda un atceras viņu satikšanos. «Par šo iespēju esmu pateicīga liktenim un Zigfrīdam Muktupāvelam. Pirms deviņiem gadiem Zigfrīdam bija ideja mūzikas namā Daile rīkot Ziemassvētku koncertu ar Paula dziesmu programmu. Pauls piekrita. Braucu, lai atvestu viņu iepazīties ar šo namu, un lūdzu, lai Zigfrīds brauc man līdzi. Biju tik uztraukusies, ka rokas drebēja. Pauls iekāpa mašīnā, sasveicinājāmies, teicu, kā mani sauc, un viņš pajautāja: «Jums māsa ir tā operdziedātāja?…» – «Nu ja!» – «Es izsaku jums līdzjūtību…» Sapratu, ja Pauls joko, tad viss kārtībā.

 Braucu, lai atvestu Paulu iepazīties ar šo namu. Biju tik uztraukusies, ka rokas drebēja.

2014. gadā te notika pirmie Raimonda Paula Ziemassvētku koncerti, un kopš tā laika mums bijusi sadarbība jau vairāk nekā desmit programmās, kuras Maestro veidojis ar Zigfrīdu Muktupāvelu, Daumantu Kalniņu, Anci Krauzi, Agnesi Rakovsku, Dināru Rudāni, Andri Keišu, Paulu Saiju. Viens no maniem mīļākajiem projektiem ir Suni ārā nedzenama nakts – Paula kompozīcijas ar Ojāra Vācieša dzeju Andra Keiša izpildījumā.

Mūzikas namu pirms desmit gadiem atvērām tieši Ojāra Vācieša 80. dzimšanas dienā 13. novembrī. Atklāšana notika ar koncertizrādi Pus es, kurā Jāņa Lūsēna jaunas rokdziesmas ar Vācieša vārdiem dziedāja Ģirts Ķesteris. Tagad šajā dienā mums būs desmit gadu jubilejas koncerts ar dziesmu izlasi no dažādām šajos gados skanējušām programmām, bet jubilejas nedēļu svinēsim, katru dienu atskaņojot kādu no mūsu desmitgades zelta programmām, un parādīsim arī jaunākos iestudējumus. 

Šajā darbā esmu iepazinusies ar cilvēkiem, kurus citur nesatiktu un neiepazītu. Neaizmirstams atmiņā palicis vakars, kad pie mums savā dzimšanas dienā viesojās Knuts Skujenieks un Daumants Kalniņš dziedāja savas kompozīcijas ar dzejnieka vārdiem programmā Drošinājums.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē