«Mans maksimālisms ir mans spožums un posts vienlaikus.» Liene Dambiņa

Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāju LIENI DAMBIŅU sarunas laikā pētu gluži kā ar lupu un mēģinu pamanīt, kur viņas pieticībā parādīsies plaisiņa un paspīdēs godkāres vai iedomības uguņu mēlītes. Bet nav. Ir tikai skaista, sirsnīga, vienkārša sieviete, kura ir mamma trim dēliem un meitai un kura vada Bērnu slimnīcas fondu un no sirds tic, ka ikviens Latvijas bērns, neatkarīgi no tā, kādā ģimenē dzimis, ir pelnījis vislabāko medicīnisko palīdzību.
Iveta Troalika
Iveta Troalika
Foto: Aiga Rēdmane. Stils: Ginta Vītola

Būsim godīgi, mūsu pusaudža gados emocionalitāte bieži tika uzskatīta par vājību un mums teica – savācies, tiec galā pats!

– Latvijā ir daudz skaistu, gudru, apsviedīgu sieviešu. Tavs gadījums ir unikāls, jo jau trīspadsmit gadu nopietnā jomā brīžam strādā nenormālas darba stundas bez atalgojuma. Man tas spilgti parāda, viens, tavu iekšējo ētikas standartu, divi, cik labas tev ir attiecības ar vīru. Sāksim ar otro? Kad iepazināties, kā tu zināji, ka viņš ir īstais? 
– Man vienkārši ļoti, ļoti paveicās. Man vienmēr šķitis, ka man ir švaka intuī­cija, bet dažās jomās tā ir nostrādājusi perfekti. Reizēm man ir sajūta – nav ko vilkt garumā, te viss ir skaidrs. Tā man bija, satiekot Vili. Mēs iepazināmies bankā, viņš mani pieņēma darbā. Tobrīd attiecības un laulības man nebija prioritāšu sarakstā, bet sanāca tā, ka mums viss strauji attīstījās. Ak, bet tas bija tik sen! Mēs esam precējušies ­astoņpadsmit gadu. 

Mūsu iepazīšanās, pirmais attiecību posms, laiks, kad man bija tik stipra iemīlēšanās kā nekad mūžā, – man tas ir milzīgs dārgums. Es pie tā atgriežos un turos grūtajos brīžos. Tik ilgā laulībā, ar tik daudziem bērniem, kā ir mums, mēdz būt dažādi, arī kad gribas teikt: «Tā, paldies, pietiek, viss!» Bet vairāk gan es nestāstīšu, lai tas dārgums neapbružājas un paliek man.

– Ar ko Vilis tevi nošarmēja?
– Viņš ir vīrietis, kurā nebija grūti iemīlēties. Teiksim tā, smadzenes un humora izjūta man vīrietī šķiet vissvarīgākais. Vēl – viņā ir krietnums. Arī tagad, pēc gadiem, droši varu apgalvot – lai arī manā redzeslokā ir daudz foršu vīriešu, man šķiet, ka viņiem ir gaismas gadi līdz manam vīram.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē